085-2102354
ma - vrij: 9:00 - 21:00
zat: 9:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Dakkoepel kopen: Verzending = gratis

Bent u op zoek naar de perfecte oplossing om meer natuurlijk licht in uw huis te krijgen? Dan heeft u in de dakkoepel die oplossing gevonden. De dakkoepel is namelijk een perfecte daglichtoplossing met meer rendement én meer veiligheid.

De voordelen van een dakkoepel

Een dakkoepel heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat u kunt genieten van het daglicht. Ziet u het al voor zich? Terwijl u in de woonkamer gezellig aan het theeleuten bent met de visite of met vrienden het laatste voetbalnieuws aan het bespreken bent, geniet iedereen van het extra daglicht. Dankzij de dakkoepel. Meer oog voor elkaar, dat wordt met een daglichtkoepel wel heel letterlijk waargemaakt. Daarnaast hebben onze dakkoepels ook de volgende voordelen:

 • Geluid reducerend
 • Onderhoudsarm
 • Strakke en rechte binnenafwerking
 • Eenvoudig en snelle montage
 • Keuze uit diverse materialen (acrylaat, polycarbonaat en zonwerend)

Dakkoepel kopen? Die té donkere woonkamer vindt u maar niks en dat is logisch. Meer licht maakt de mens energieker en vrolijker. Tijd voor meer zonlicht en ruimte in huis.

Dakkoepel plaatsen: gebruik ons stappenplan

Als u bij ons uw dakkoepel besteld, dan kunt u gebruik van ons stappenplan om de dakkoepel te plaatsen. De dakkoepel plaatsen gaat als volgt:

 1. Verwijder eerst de oude dakkoepel (laat de opstand zitten)
 2. Plaats de nieuwe daglichtkoepel gecentreerd op de opstand
 3. Schroef de meegeleverde schroeven vast in de bevestigingspunten op de opstand
 4. Plaats de anti-diefstal kapjes over de schroeven
 5. Plaats de afdekkappen over de bevestigingspunten

In 5 eenvoudige stappen heeft u uw dakkoepel al bevestigd. Vindt u het teveel tijd en moeite kosten, dan kunt u de dakkoepel laten plaatsen door onze monteurs. Scheelt u weer een hoop zweet en tranen. Ook benieuwd naar een lichtkoepel met opstand voor ventilatie? LichtkoepelGigant biedt u een divers aanbod extra licht!

Daglichtkoepel onderhouden

Daglichtkoepels zijn relatief onderhoudsarm. Een daglichtkoepel heeft namelijk een specifieke vorm waardoor de dakkoepel veelal zelfreinigend is. Het wordt wel aangeraden om het raam van daklichten eens in de zoveel tijd schoon te maken. Dit doet u simpelweg met een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel.

De veiligheid van dakkoepels

Als u een dakkoepel bestelt, dan wilt u natuurlijk wel zeker zijn dat de dakkoepels veilig zijn. Zo is het belangrijk dat de dakkoepels doorvalveilig zijn. De daglichtkoepels hebben namelijk minimaal twee schalen. Deze schalen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt:

 • Dakkoepels van polycarbonaat
 • Dakkoepels van acrylaat
 • Dakkoepels zonwerend (keuze uit acrylaat en polycarbonaat)

Polycarbonaat is 300 keer sterker dan glas. Acrylaat is 25 keer sterker. Mochten er onderhoudsprofessionals op het dak komen of mocht de dakkoepel onderdeel zijn van een dakterras, dan is de kans om er doorheen te vallen minimaal.

Een ander punt is dat de dakkoepel inbraakwerend moet zijn. We hebben speciale inbraakwerende dakkoepels, deze zijn speciaal gebouwd om een inbreker buiten te houden. Onze normale dakkoepels worden voorzien van bevestigingen waarin een anti inbraak dop wordt geplaatst zodat de koepel is vastgeschroefd. Een inbreker kan deze lichtkoepel niet zomaar openen zonder bepaald gereedschap. Wil je in plaats van een dakkoepel, toch een daglichtbuis? Bekijk dan snel de mogelijkheden!