085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Dakkoepel kopen: Verzending = gratis

Ben je op zoek naar de perfecte oplossing om meer natuurlijk licht in jouw huis te krijgen? Dan heb je in de dakkoepel die oplossing gevonden. De dakkoepel is namelijk een perfecte daglichtoplossing met meer rendement én meer veiligheid.

De voordelen van een dakkoepel

Misschien heb je de dakkoepel wel eens bij anderen in huis gezien. Nu je je erin gaat verdiepen, vraag je je wellicht af “waarom een dakkoepel?’ Wat zijn de voordelen hiervan? Een dakkoepel heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je kunt genieten van het daglicht. Zie je het al voor zich? Terwijl je in de woonkamer gezellig aan het theeleuten bent met de visite of met vrienden het laatste voetbalnieuws aan het bespreken bent, geniet iedereen van het extra daglicht. Dankzij de dakkoepel. Meer oog voor elkaar, dat wordt met een daglichtkoepel wel heel letterlijk waargemaakt. Daarnaast hebben onze dakkoepels ook de volgende voordelen:

 • Geluid reducerend
 • Onderhoudsarm
 • Strakke en rechte binnenafwerking
 • Eenvoudig en snelle montage
 • Keuze uit diverse materialen (acrylaat, polycarbonaat en zonwerend)

Dakkoepel kopen? Die té donkere woonkamer vind je maar niks en dat is logisch. Meer licht maakt de mens energieker en vrolijker. Tijd voor meer zonlicht en ruimte in huis.

Wat kost een dakkoepel?

De kosten, altijd prettig om duidelijk te hebben voordat je iets aanschaft. Hoeveel moet een dakkoepel kosten? De prijs hangt af van jouw wensen. De goedkoopste dakkoepel is rond de €55,- al te bestellen. Extra daglicht hoeft niet duur te zijn. Wil je wat extra luxe, dan kun je de dakkoepel uitbreiden. Hoe meer je de dakkoepel uitbreid, hoe meer de kosten oplopen uiteraard. Stel de dakkoepel samen naar jouw wens!

 • Divers materiaal: Acrylaat (PMMA) of slagvaste Polycarbonaat
 • Verschillende dagmaten: 40x40 cm tot wel 250x250 cm
 • Keuze uit aantal wanden
 • De kleur glas: helder, opaal of zonwerend

Onze verzending is altijd gratis. Die kosten hoef je dus gelukkig niet mee te rekenen. Wil je de nieuwe dakkoepel laten plaatsen? Maak dan gebruik van onze vervangservice. Wat kost een dakkoepel plaatsen door onze monteurs? Er worden altijd voorrijkosten van €95 gerekend. Daarnaast wordt er per koepel €25 gerekend, voor een koepel groter dan 1250mm €65.

Belangrijk om te weten: een dakkoepel plaatsen die groter is dan 1250mm is een klus die je niet in je eentje kan doen. Is jouw dakkoepel groter dan deze maat, dan stellen we het op prijs als je mee kunt helpen met tillen. Is dit om welke reden dan ook niet mogelijk? Dan rekenen we €75,- extra.

Dakkoepel plaatsen: gebruik ons stappenplan

Als je bij ons je dakkoepel bestelt, dan kun je gebruik van ons stappenplan om de dakkoepel te plaatsen. De dakkoepel plaatsen gaat als volgt:

 1. Verwijder eerst de oude dakkoepel (laat de opstand zitten)
 2. Plaats de nieuwe daglichtkoepel gecentreerd op de opstand
 3. Schroef de meegeleverde schroeven vast in de bevestigingspunten op de opstand
 4. Plaats de anti-diefstal kapjes over de schroeven
 5. Plaats de afdekkappen over de bevestigingspunten

In 5 eenvoudige stappen heb je de dakkoepel al bevestigd. Vind je het teveel tijd en moeite kosten, dan kun je de dakkoepel plaatsen door onze monteurs. Scheel je weer een hoop zweet en tranen. Ook benieuwd naar een lichtkoepel met opstand voor ventilatie? LichtkoepelGigant biedt je een divers aanbod extra licht!

Op zoek naar een rechthoekige lichtkoepel of naar een lichtkoepel in de keuken? Bekijk de vele mogelijkheden!

Daglichtkoepel onderhouden

Daglichtkoepels zijn relatief onderhoudsarm. Een daglichtkoepel heeft namelijk een specifieke vorm waardoor de dakkoepel veelal zelfreinigend is. Het wordt wel aangeraden om het raam van daklichten eens in de zoveel tijd schoon te maken. Dit doe je simpelweg met een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel.

De veiligheid van dakkoepels

Als je een dakkoepel bestelt, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn dat de dakkoepels veilig zijn. Zo is het belangrijk dat de dakkoepels doorvalveilig zijn. De daglichtkoepels hebben namelijk minimaal twee schalen. Deze schalen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt:

 • Dakkoepels van polycarbonaat
 • Dakkoepels van acrylaat
 • Dakkoepels zonwerend (keuze uit acrylaat en polycarbonaat)

Polycarbonaat is 300 keer sterker dan glas. Acrylaat is 25 keer sterker. Mochten er onderhoudsprofessionals op het dak komen of mocht de dakkoepel onderdeel zijn van een dakterras, dan is de kans om er doorheen te vallen minimaal.

Een ander punt is dat de dakkoepel inbraakwerend moet zijn. We hebben speciale inbraakwerende dakkoepels, deze zijn speciaal gebouwd om een inbreker buiten te houden. Onze normale dakkoepels worden voorzien van bevestigingen waarin een anti inbraak dop wordt geplaatst zodat de koepel is vastgeschroefd. Een inbreker kan deze lichtkoepel niet zomaar openen zonder bepaald gereedschap.

Wil je in plaats van een dakkoepel, toch een daglichtbuis? Bekijk dan snel de mogelijkheden!