Natuurlijk licht met een daglichtbuis

EEN DAGLICHTBUIS, DE PLAFONNIERE MET NATUURLIJK DAGLICHT

Als een natuurlijke plafonnière verspreidt de daglichtbuis, in elk seizoen, aangenaam diffuus daglicht op plaatsen waar de zon niet kan komen.

De daglichtbuis bestaat uit een compacte koepel op het dak, die het daglicht opvangt. Een reflecterende buis transporteert het daglicht naar een lager gelegen ruimte. Hier zorgt een fraai afgewerkte diffusor voor een mooi natuurlijk licht.

Verschillende soorten daglichtbuizen

 • Daglichtbuis plat dak

daglichtbuis

€ 545,29 € 407,34
Op voorraad
bekijken

Een daglichtbuis kopen: met 10 jaar garantie!

Wil je meer licht in huis, maar heb je geen zin om de dakconstructie van je woning helemaal aan te passen voor een lichtkoepel? Dan kun je ervoor kiezen in een daglichtbuis te investeren. Een daglichtbuis brengt net zo veel daglicht verlichting in je woning als een lichtkoepel doet, maar je hoeft de dakconstructie niet aan te passen om deze compacte koepel te laten plaatsen. Dit maakt het plaatsen van een daglichtbuis gemakkelijker én voordeliger.

Wil je een daglichtbuis van hoge kwaliteit kopen? Dan zit je goed bij Lichtkoepelgigant. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze daglichtbuizen, dat wij deze altijd met 10 jaar garantie verkopen. Ook profiteer je bij ons van een snelle én gratis verzending.

Wat is een daglichtbuis?

Een daglichtbuis is een soort natuurlijke plafonnière. De daglichtbuis bestaat uit diverse onderdelen, waaronder de buis met een standaard afmeting van 300 mm en de koepel die op het dak geplaatst wordt. Misschien heb je een daglichtbuis wel eens bij vrienden gezien of op internet langs zien komen. Hoe werkt een daglichtbuis eigenlijk? Hoe kan er zoveel extra daglicht komen uit een oogwaarschijnlijk eenvoudige buis?

Hoe een daglichtbuis werkt? Aan de koepel hangt een buis met reflecterende binnenzijde. De koepel vangt het daglicht op, de buis brengt het daglicht verlichting naar binnen. De daglichtbuis wordt afgesloten met een zogeheten diffusor. Deze zorgt ervoor dat de natuurlijke verlichting mooi en natuurlijk oogt. Extra daglicht wordt zo eenvoudig gecreëerd met een daglichtbuis.

Een daglichtbuis - ook wel light tube genoemd - zorgt voor een warm, aangenaam en diffuus daglicht op plekken waar daglicht normaliter niet komt. Denk hierbij aan de donkere bijkeuken die slechts kleine ramen heeft, maar ook aan de sombere zolder die slechts een klein dakraampje heeft.

DE VELE MOGELIJKHEDEN VAN DAGLICHTBUIZEN

Een daglichtbuis heeft vele mogelijkheden. Het kan op verschillende type daken geplaatst worden waardoor je natuurlijke verlichting krijgt, denk bijvoorbeeld aan daglicht verlichting op een plat dak.

Daglichtbuizen kunnen ook op daken plaatsen van verschillende materiaal, denk hierbij aan dakpannen, rieten kappen, sneldekkers, staaldaken. Ook zijn daglichtbuizen voor diverse ruimtes geschikt. Doe inspiratie op en koop een daglichtbuis voor jouw ruimte:

Daglichtbuis keuken

Kokkerellen is één van jouw favoriete bezigheden. Niet voor niets besteed je meer uren in de keuken dan in de badkamer. Een daglichtbuis in de keuken is daarom meer dan welkom. Juist ook wanneer koken niet per se je hobby is. Een daglichtbuis keuken maakt de ruimte namelijk nét even wat gezelliger. Het vele daglicht dat naar binnen stroomt, brengt een open en fijne sfeer met zich mee. En dat is wat elke keuken ten goede komt.

Heb je al een daglichtbuis in de keuken of wil je de daglichtbuis keuken vervangen? Dan weet je als geen ander hoe heerlijk het is om extra daglicht te hebben in de keuken. Dat extra daglicht, de optische groter lijkende keuken. Inmiddels heb je al heel wat jaren met veel plezier gebruik gemaakt van de daglichtbuis keuken. Nu de daglichtbuis keuken aan vervanging toe is, is de keus makkelijk gemaakt: een nieuwe daglichtbuis voor in de keuken bestellen!

Daglichtbuis woonkamer

Een daglichtbuis woonkamer kopen. Dat noemen wij nog eens een goed idee! Een daglichtbuis in de woonkamer zorgt namelijk voor meer wooncomfort. Daglicht doet veel met ons. We worden er actiever en vrolijker van. Heb je een plat dak of een schuin dak direct boven de woonkamer, dan is een daglichtbuis voor in de woonkamer bij uitstek een goed idee.

Een daglichtbuis woonkamer zorgt ervoor dat de woonkamer écht gaat leven. Kunstmatig licht kan voor gezelligheid bieden wanneer het donker wordt, maar toch gaat de voorkeur van de gemiddelde mens uit naar puur daglicht. Een keuze waar wij vierkant achterstaan. Want meer daglicht door de aanschaf van een daglichtbuis woonkamer zorgt alleen maar voor voordelen. Voordelen die je bereikt wanneer je ervoor kiest om een daglichtbuis woonkamer te kopen.

Daglichtbuis slaapkamer

Staat het slaapkamerraam op het Noorden of staat er net een iets te grote boom voor het raam? Dan is een daglichtbuis voor in de slaapkamer een prettige oplossing. Met een slim systeem wordt het daglicht via de daglichtbuis slaapkamer naar beneden geloosd. Dat is nog eens lekker wakker worden.

Daglichtbuis eetkamer

Beeld het je eens in. Na een 5-gangerdiner rond 10 uur ’s avonds is het nog steeds niet donker in huis. De zonnestralen die je huis niet meer binnendringen door de ramen, komen nog wel binnen via de daglichtbuis eetkamer. Gelukkig maar. Dankzij de daglichtbuis in de eetkamer kun je de lampen nog een tijdje uitlaten. Door de spiegelend binnenzijde draagt de zon heel wat verder dan enkel nog het dak. Zo kan het zijn dat je zelfs ’s avonds nog in het licht baadt. En dat is iets wat we allemaal wel willen. Want, licht is gezond.

Daglichtbuis zolder

Die kleine dakraampjes op zolder maken weinig verschil. Ze laten wat buitenlicht door, maar de dynamiek van het veranderlijk daglicht gaat helaas aan je neus voorbij. Heel anders is dat wanneer je in het bezit bent van een daglichtbuis zolder. Met een daglichtbuis op zolder zorg je ervoor dat je kunt genieten van het veranderend daglicht. Want, een daglichtbuis zolder kan als geen ander een ruimte tot leven brengen. Iets wat kunstlicht nooit kan evenaren.

Daglichtbuis badkamer

Niet iedereen is gezegend met een badkamer met grote ramen of een persoonlijke spa met lichtkoepel. Gelukkig bestaan er oplossingen voor het binnenlaten van meer licht in de badkamer. Met een daglichtbuis badkamer breng je eindelijk weer daglicht in de ruimte die dat het meest nodig heeft. Immers is dit de ruimte waar je helemaal tot jezelf kunt komen. En dat kan het beste in een ruimte waar je zich comfortabel voelt. Zorg voor een fijnere sfeer door de installatie van een daglichtbuis badkamer.

De voordelen van daglichtbuizen

Extra daglicht, dat wil je. Maar waarom een daglichtbuis? Het grootste voordeel van een daglichtbuis, is dat je deze buis kunt plaatsen zonder de constructie van het dak te moeten veranderen. Laat je een lichtkoepel plaatsen, dan moet je de constructie van je dak zeker aanpassen. Een lichtkoepel kopen zorgt dus voor een complexere plaatsing. Bij het plaatsen van een daglichtbuis is de verbouwing veel minder ingrijpend. Dit maakt de verbouwing een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk voordeliger.

Andere voordelen van een daglichtbuis:

 • De reflecterende buis heeft een hoge spiegelwaarde. Hierdoor valt er nog meer daglicht verlichting binnen, zelfs op sombere dagen zonder zon.
 • De buis laat stralingswarmte en UV-straling tegen. Alleen de natuurlijke verlichting van buiten komt door de buis heen.
 • De buis is goed geïsoleerd. Het geluid van buiten wordt dan ook goed tegengehouden door de daglichtbuis.
 • Natuurlijk daglicht
 • Stralingswarmte wordt buitengehouden
 • Uv-stralingen worden buitengehouden
 • Geluid van regen en hagel hoor je niet binnenshuis
 • Dakconstructie wordt aangepast

Wil je van deze voordelen profiteren? Laat dan een daglichtbuis plaatsen en breng meer daglicht verlichting in huis. Met een kleine investering in een mooie daglichtbuis maak je die donkere ruimte in huis een stuk aangenamer om in te vertoeven.

Daglichtbuizen voor een plat dak

Wij verkopen twee soorten daglichtbuizen. Wil je een daglichtbuis laten plaatsen op een plat dak, dan neem je de daglichtbuis plat dak.

De kosten van een daglichtbuis

Een daglichtbuis, dat levert veel voordelen op zoals je hebt kunnen lezen. Maar wat kost een daglichtbuis? Logische vraag. Natuurlijk wil je weten hoe duur een daglichtbuis is, voor je deze aanschaft. De kosten van een daglichtbuis zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder de grootte van de koepel en het type plafondplaat. Stel je daglichtbuis op maat samen op onze website en je komt er direct achter hoe duur de daglichtbuis is.

 • De grootte van de daglichtbuis
 • Met of zonder plafonnière
 • Met of zonder verlengbuis

Daglichtbuis bestellen: profiteer!

Als je een daglichtbuis bij ons koopt dan profiteer je van een aantal voordelen. Profiteer naast de voordelen die een daglichtbuis biedt ook van de andere voordelen:

 • Gratis bezorging bij jou thuis
 • Scherpe prijzen
 • Snel en eenvoudig bestelproces
 • Naturlijke verlichting in huis

Dankzij de natuurlijke verlichting van de lichtbuis hoef je overdag geen lamp aan te doen om toch verlichting te hebben, wat beter is voor het milieu en natuurlijk de energiekosten.

Daglicht verlichting: Eindeloze mogelijkheden

Een daglichtbuis is zeer veelzijdig in te zetten. Daglichtbuizen kunnen geplaatst worden op een plat dak. Het voordeel ten opzichte van een goedkope lichtkoepel of andere oplossing is dat de dakconstructie niet aangepast hoeft te worden (wat erg scheelt in de kosten van een dergelijk project uiteraard), en dat er meer licht binnenvalt door de hoge spiegelwaarde van de buis. Een daglichtbuis is een systeem dat bestaat uit een kleine koepel die aan de buitenzijde van het huis wordt geplaatst. Het daglicht komt de daglichtbuis binnen en wordt door middel van een reflecterende buis naar een ruimte binnenshuis ‘geleid’. Uiteindelijk gaat het daglicht door een plafondplaat (lijkend op een plafondspot) richting de te verlichten ruimte. 

Fijn is ook dat een daglichtbuis alleen daglicht doorlaat maar stralingswarmte, UV-straling en het geluid van bijvoorbeeld regendruppels buiten worden gehouden. De prijzen van een daglichtbuis zijn afhankelijk van de gekozen grootte van de koepel en het type plafondplaat.