085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Daklicht kopen: geniet van meer licht in je ruimte!!

Daklichten zijn een echte aanwinst voor jouw woning. Met het plaatsen van een koepel vergroot je de lichtopbrengst binnen de woning of bedrijfspand, zo geeft een daklicht veel meer licht in vergelijking met verticale ramen. Wij bieden kant-en-klare kwaliteitsproducten. Kies voor een inbraak werende lichtkoepel, een glazen lichtkoepel of een ventilatieraam. Let op: er zijn meerdere uitvoeringen voor de koepel zelf, bijvoorbeeld zonwerend of opaal, en een mogelijkheid om te kiezen uit meerdere wanden, bijvoorbeeld enkelwandig of vierwandig. Snelle bezorging binnen een week!

Bekijk onze video’s voor het opmeten van de maten of het plaatsen van een daklicht. Liever niet zelf een koepel plaatsen? Geen probleem! Onze monteurs komen graag bij je langs om een daklicht te vervangen.

Alle voordelen van een daklicht op een rijtje

Daklichten komen in verschillende modellen. In heel Europa hebben de opstanden van daklichtkoepels vaste maten. Hierdoor hebben koepels vrijwel altijd een standaard maat. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van een daklicht op een rijtje gezet:

 • Isolerende werking: meer warmte tijdens de wintermaanden
 • Door hoge isolatiewaarde = energiebesparend
 • Inbraak werend door o.a. speciale bevestigingsvleugels
 • Onderhoudsarm
 • Strakke en moderne afwerking
 • Uitstekende geluidsreductie

Veelgestelde vraag: “hoe kan je een daklicht vervangen of plaatsen?”

Voor je start het met plaatsen of vervangen van een daklicht is het belangrijk om de juiste maten op te meten. Hiervoor eb je  een rolbandmaat of een meetlint nodig. Meet direct onder de lichtkoepel de binnenzijde van de opstand op. Dit wordt ook wel de dagmaat genoemd. Kies altijd voor de afgeronde maten.

Bekijk deze video:

De volgende stappen zijn als volgt:

 1. Keuze voor het materiaal
 2. Keuze voor het aantal wanden van de lichtkoepel
 3. Keuze voor de kleur van het glas
 4. Plaatsen van de lichtkoepel

Het plaatsen van een daklichtkoepel is vrij eenvoudig. Bij de koepels worden schroeven, anti-diefstal kapjes en afdekkappen meegeleverd. Hieronder ziet je hoe je een koepel kan vervangen en monteren:

Veelgestelde vraag: “zijn de daklichtkoepels inbraak werend?”

Er zijn speciale inbraak werende koepels. Deze zijn speciaal gemaakt om een inbreker te weren. Bij de reguliere koepels is er sprake van anti-inbraak doppen die je op de bevestigingen kan plaatsen als de koepel gemonteerd is. Dit maakt het lastiger voor inbrekers, die niet beschikken over het juiste gereedschap, om een woning of bedrijfspand te betreden.

Ook mogelijk voor een schuin dak of plat dak

De daklichten zijn zowel te plaatsen op een plat dak als op een schuin dak. Daklichten komen het meeste voor bij platte daken. Heb je een schuin dak en twijfel je over de mogelijkheden? Bezoek een van onze drie showrooms in Nederland of bel gerust even naar 085 - 210 23 00.

We geven je graag advies over de keuze van een daklichtkoepel en alles wat hierbij komt kijken.

Beschikbare oplossingen

Wij beschikken over meerdere daklichten waar je gebruik van kan maken voor jouw woning, bedrijfspand of andere ruimte. Bij ons vind je de volgende producten:

Wij zijn de ideale partner op het gebied van lichtkoepels

Wij geven vrijblijvend advies en helpen je graag bij het zoeken naar een ideale oplossing voor jouw ruimte. Bekend met onze voordelen? We zitten ze hieronder op een rijtje:

 • Daklichten in diverse maten
 • Behoefte aan persoonlijk advies? Maak een afspraak met onze adviseurs in een van onze showrooms of bel naar
 • Geen tijd om de koepel zelf te plaatsen? Maak gebruik van onze montageservice
 • Tot 10 jaar garantie op producten
 • Goedkope lichtkoepel voor een scherpe prijs
 • Keuze uit acrylaat, polycarbonaat en zonwerend
 • Drie showrooms met ruimte presentatie