085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

ventilatieraam

€ 319,44 € 159,72
Op voorraad
bekijken

Een ventilatieraam kopen: met gratis verzending!

LichtkoepelGigant verkoopt niet alleen lichtkoepels en daglichtbuizen, maar heeft ook een hoogwaardig ventilatieraam in het assortiment. Dit ventilatieraam kun je op maat bestellen. Je geeft aan hoe groot het raam moet zijn en wij zorgen ervoor dat je de op maat gemaakte ventilatieraam in een mum van tijd in huis heeft. Verzendkosten hoef je niet te betalen, want deze nemen wij altijd voor onze rekening.

Verder profiteert je bij ons altijd van 10 jaar garantie. Niet alleen onze lichtkoepels worden met 10 jaar garantie geleverd, ook voor ons ventilatieraam geldt deze lange garantietermijn. Koop je een ventilatieraam bij ons, dan heb je hier minimaal 10 jaar plezier van.

Wat is een ventilatieraam lichtkoepel?

Een ventilatieraam wordt op de lichtkoepel geplaatst. Dit extra onderdeel zorgt ervoor dat je de lichtkoepel kunt openen en sluiten. Wil je wat extra frisse lucht in huis? Dan doe je het ventilatieraam open. Gaat het regenen of wordt het wat fris binnen? Dan kun je het ventilatieraam weer sluiten. Nu is de lichtkoepel weer afgesloten.

Hoe werkt een ventilatieraam als lichtkoepel precies? Een ventilatieraam is heel eenvoudig te gebruiken. Het ventilatieraam als lichtkoepel wordt met de hand bediend. Dit betekent dat u het raam handmatig kunt openen en weer handmatig kunt sluiten. Omdat het ventilatieraam erg gebruiksvriendelijk is, hoeft u niet veel moeite te doen voor het openen en sluiten van het raam. Met het ventilatieraam wordt het ventileren van uw woning erg gemakkelijk.

Ventilatieraam: diverse formaten en ruimtes

Ventilatieramen op het dak, dat geeft veel vrijheid. Bepaal zelf wanneer je een frisse luchttoevoer toelaat in je woonkamer, slaapkamer, keuken of zolder. Afhankelijk van het formaat van het ventilatieraam lichtkoepel zal er extra daglicht of extra éxtra daglicht binnenkomen. Onze ventilatieramen kun je namelijk in diverse formaten bestellen.

Het kleinste ventilatieraam is 40x40 cm en het grootste ventilatieraam maar liefst 200x200 cm. Tussen deze grootste en kleinste maten zitten nog meer dan 40 verschillende maten ventilatieramen. Voor iedere ruimte een oplossing.

En ventilatieraam kan voor diverse ruimtes gebruikt worden. In principe voor iedere ruimte, zolang het dak hier maar voor geschikt is. Heb je al nagedacht over ventilatieramen in bijvoorbeeld deze ruimtes?

  • Ventilatieraam badkamer: merk je dat er vaak schimmelvorming ontstaat in je badkamer of dat het er erg benauwd is, dan is het tijd om een ventilatieraam badkamer aan te schaffen. Een ventilatieraam plaats je tussen een lichtkoepel en zorgt door de bijgevoegde spindel dat je de lichtkoepel kunt ombouwen tot raam met een ventilatiefunctie. Door middel van de spindel kun je de ventilatieraam badkamer handmatig bedienen. Het raam openen wordt zo een koud kunstje.
  • Ventilatieraam zolder: zorg voor een constante stroom van frisse lucht door het installeren van een ventilatieraam. Zo sla je twee vliegen in één klap
    • Een ventilatieraam zolder zorgt voor een gezonder binnenklimaat
    • Een ventilatieraam zolder zorgt voor een lichtere zolder

Ventilatieraam: de voordelen van goede ventilatie

U bent aan het oriënteren voor een ventilatieraam als lichtkoepel. Waarom is een ventilatieraam nu zo handig? Het is erg belangrijk uw woning goed te ventileren. Ventileert u uw woning niet voldoende of helemaal niet, dan kunnen er vocht- en schimmelproblemen ontstaan in uw huis. Hierdoor krijgt u niet alleen lelijke plekken op de muur, maar kunt u ook te maken krijgen met stankoverlast of erger; schimmel. Door uw huis goed te isoleren, voorkomt u dit soort vervelende problemen. U investeert simpelweg in een beter wooncomfort als u een ventilatieraam lichtkoepel koopt.

Daar komt nog bij dat je te maken kunt krijgen met gezondheidsklachten als je je huis niet voldoende of helemaal niet isoleert. De volgende klachten komen veel voor bij onvoldoende isolatie en ventilatie:

  • Hoofdpijn
  • Benauwdheid
  • Slijmvorming
  • Hoesten

Je kunt zelfs een chronische neusverkoudheid krijgen als je je huis niet voldoende of helemaal niet ventileert. Wil je dit voorkomen? Investeer dan tijdig in een ventilatieraam en u weet zeker dat je de woning goed ventileert. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met bovenstaande klachten. Heb je toch liever een ander raam dat voor ventilatie zorgt, kies dan voor een afdichtingsband voor lichtkoepels voor extra isolatie.

Wat kost een ventilatieraam?

Het kostenplaatje, een belangrijk onderdeel tijdens de verkenningsfase. Want wat kost een ventilatieraam? De goedkoopste ventilatieraam kost rond de €157. Wil je een grotere ventilatieraam, dan zal de prijs veranderen. Een ventilatieraam kun je vanaf 40x40cm tot wel 250x250 bestellen. Een ventilatieraam gaat jaren mee en je zult hier veel plezier van hebben. Ook wanneer je naar de energierekening kijkt. Extra daglicht betekent namelijk minder snel een lampje aan!

Tips om je woning goed te ventileren met een lichtkoepel ventilatieraam

De beste manier om je woning te ventileren, is door een lichtkoepel ventilatieraam aan te schaffen. Verder zijn er nog enkele dingen die je kunt doen voor een betere ventilatie. We geven je graag enkele tips om je woning goed te ventileren.

  • Zet meerdere ramen open. Door meerdere ramen open te zetten, waait het lekker door in huis. Dit heeft een positief effect op de ventilatie en dus op je woonklimaat en gezondheid.
  • Ventileer extra in de keuken en in de badkamer.
  • Ventileer extra als er veel mensen in je woning zijn.
  • Rook niet in huis.
  • Zorg voor minder vocht in huis, bijvoorbeeld door de natte was buiten te laten drogen.

Een ventilatieraam lichtkoepel of dakkoepel plaatsen kun je door onze montageservice laten doen. Onze monteurs plaatsen de ventilatieraam lichtkoepel snel en vakkundig.