085-2102300
ma - zat: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Een dakkoepel vervangen: wanneer is het noodzakelijk?

Vele jaren geleden heeft u een dakkoepel gekocht. Of u bent in een huis gaan wonen waar al een dakkoepel in zat. U heeft al veel plezier gehad van de koepel in het dak, maar nu twijfelt u of het niet tijd is om uw dakkoepel te vervangen. Om u een handje te helpen met deze keuze, beschrijven we in dit artikel wanneer het vervangen van uw dakkoepel inderdaad noodzakelijk is.

Uw dakkoepel is al vele jaren oud

Een dakkoepel gaat gemiddeld twintig jaar mee. Is uw dakkoepel twintig jaar oud of zelfs ouder? Dan is het verstandig om een nieuwe dakkoepel te laten plaatsen.

Heeft u een huis gekocht waar al een dakkoepel in zat? Vraag dan aan de vorige eigenaar wanneer deze dakkoepel geplaatst is. Is dit (langer dan) twintig jaar geleden? Dan is het tijd om de dakkoepel te vervangen.

Uw dakkoepel is ernstig beschadigd

Dakkoepels zijn sterk, maar zeker niet onverwoestbaar. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw dakkoepel beschadigd is tijdens een zware storm. Zwaar beschadigde dakkoepels kunnen niet meer gerepareerd worden. In dit geval is het vervangen van de dakkoepel dan ook noodzakelijk.

Is een reparatie nog wel mogelijk? Vraag dan hoeveel dit ongeveer gaat kosten. De kans is groot dat de aanschaf van een nieuwe dakkoepel goedkoper is. Als dit het geval is, kunt u beter een nieuwe dakkoepel aanschaffen dan uw oude dakkoepel laten repareren.

Uw dakkoepel voldoet niet meer aan uw eisen

U kunt uw dakkoepel ook laten vervangen als deze niet meer aan uw eisen voldoet. Vindt u de vorm van de dakkoepel bijvoorbeeld niet mooi? Dan kunt u deze vervangen door een dakkoepel met een andere vorm. Vindt u uw dakkoepel te klein? Dan kunt u een grotere dakkoepel aanschaffen. En vindt u de kleur van het glas niet mooi? Dan kunt u er ook voor kiezen de oude dakkoepel te verwijderen en een nieuwe dakkoepel te plaatsen.

Het maakt niet uit om wat voor reden u uw dakkoepel niet meer mooi vindt. Als u niet meer tevreden bent met uw dakkoepel, kunt u ervoor kiezen deze te (laten) vervangen.

dakkoepel vervangen? Bestel uw koepel bij Lichtkoepelgigant

Kortom, u kunt uw lichtkoepel laten vervangen als:

  • Deze al jaren oud is.
  • Deze ernstig beschadigd is.
  • Deze niet meer aan uw eisen voldoet.

Wilt u uw dakkoepel laten vervangen om een van bovenstaande redenen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een groot aanbod dakkoepels, in allerlei soorten, maten, kleuren en prijscategorie├źn. Bekijk de dakkoepels op de website en u komt vanzelf een exemplaar tegen dat bij u en uw huis past. Deze dakkoepel kunt u direct bestellen.

Uw dakkoepel zelf vervangen of laten vervangen

Heeft u een dakkoepel besteld bij Lichtkoepelgigant? Dan kunt u zelf uw oude dakkoepel verwijderen om een nieuwe te plaatsen, maar u kunt deze klus ook uitbesteden. Laat u uw dakkoepel plaatsen door Lichtkoepelgigant, dan betaalt u hier eenmalig 95 euro voorrijkosten en 25 euro montagekosten voor. Bij grotere dakkoepels (vanaf 1250 mm) betaalt u 95 euro voorrijkosten en 65 euro montagekosten.

Lees ook: Hoe maak je een dakkoepel schoon?