085-2102354
ma - vrij: 9:00 - 21:00
zat: 9:00 - 17:00
Telefoon TrapenGigant

Hoe dakkoepel schoonmaken?

Wij raden u aan uw dakkoepel eens per jaar schoon te maken. Houdt u uw dakkoepel goed schoon, dan gaat deze langer mee. Bovendien komt er meer licht door de koepel heen als deze goed schoon is. Dit betekent dat u meer plezier heeft van uw dakkoepel als u deze eens per jaar reinigt.

U kunt uw dakkoepel op twee manieren reinigen, namelijk van binnenuit en van buitenaf. Op deze pagina leest u hoe u dit precies doet.

De benodigdheden

Om uw dakkoepel schoon te maken, heeft u meerdere spullen nodig. Wilt u uw dakkoepel van binnenuit schoonmaken? Dan heeft u een zachte spons en natuurlijke zeep nodig. Wilt u uw dakkoepel van buitenaf schoonmaken? Dan heeft u naast een zachte spons en natuurlijke zeep ook emmers water of een tuinslang nodig.

Uiteraard heeft u ook een ladder nodig om de dakkoepel te kunnen bereiken. Niet alleen als u deze van buitenaf wil reinigen, maar ook als u de koepel van binnenuit schoon wil maken.

Stappenplan: de dakkoepel van binnenuit schoonmaken

Wilt u uw dakkoepel van binnenuit schoonmaken? Dan hoeft u enkel onderstaande stappen te volgen. Uw dakkoepel is in een mum van tijd helemaal schoon.

 • Pak een ladder en zet deze onder de dakkoepel. U moet de dakkoepel goed kunnen bereiken om deze te kunnen reinigen.
 • Leg eventueel een handdoek of een zeil onder uw dakkoepel, om te voorkomen dat de vloer tijdens het reinigen nat wordt.
 • Maak de zachte spons goed nat. Haal de spons over de dakkoepel heen om het oppervlakkige vuil te verwijderen.
 • Maak de zachte spons schoon en doe hier wat natuurlijke zeep op. Was de dakkoepel voorzichtig met de spons. Druk hierbij niet te hard op de koepel.
 • Verwijder de zeep door de spons nogmaals nat te maken en over de dakkoepel te halen.
 • Laat de dakkoepel in de lucht drogen. U gebruikt geen doek of zeem om de lichtkoepel droog te maken. Laat de doek of het zeil onder de koepel liggen tot deze helemaal droog is, zodat de vloer niet nat kan druppen.

Stappenplan: de dakkoepel van buitenaf schoonmaken

Het reinigen van een dakkoepel van buitenaf is wat lastiger, maar zeker niet moeilijk te noemen. Om uw dakkoepel van buitenaf te reinigen, volgt u onderstaande stappen.

 • Zet een ladder tegen het dak. Klim op het dak met alle benodigdheden voor het reinigen.
 • Maak de dakkoepel nat door hier een emmer met water overheen te gooien. U kunt de dakkoepel ook nat maken met de tuinslang.
 • Gebruik de zachte spons met natuurlijke zeep om de dakkoepel schoon te maken. Druk niet te hard tijdens het poetsen, want hierdoor kan de dakkoepel beschadigen.
 • Spoel de dakkoepel af met een emmer water of met de tuinslang.
 • Laat de dakkoepel drogen in de lucht. U gebruikt geen doek of zeem om de dakkoepel af te drogen.

Ruim de spullen op en zet deze beneden. Ruim nu de ladder op, zodat er niemand meer op het dak kan komen. Nu bent u klaar met het reinigen van uw dakkoepel. Pas over een jaar moet u uw dakkoepel opnieuw reinigen.

Bekijk hier ook hoe je een dakkoepel kunt verduisteren!