085-2102300
ma - zat: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe dakkoepel schoonmaken?

Wij raden jou aan om jouw dakkoepel eens per jaar schoon te maken. Houd je dakkoepel goed schoon, dan gaat deze langer mee. Bovendien komt er meer licht door de koepel heen als deze goed schoon is. Dit betekent dat je meer plezier hebt van jouw dakkoepel als je deze eens per jaar reinigt.

Je kan jouw dakkoepel op twee manieren reinigen, namelijk van binnenuit en van buitenaf. Op deze pagina leest je hoe hoe je dit het beste kan doen. 

De benodigdheden

Om jouw dakkoepel schoon te maken, heb je meerdere spullen nodig. Wil je jouw dakkoepel van binnenuit schoonmaken? Dan heb je een zachte spons en natuurlijke zeep nodig. Wil je jouw dakkoepel van buitenaf schoonmaken? Dan heb je naast een zachte spons en natuurlijke zeep ook emmers water of een tuinslang nodig.

Uiteraard heb je ook een ladder nodig om de dakkoepel te kunnen bereiken. Niet alleen als je deze van buitenaf wil reinigen, maar ook als je de koepel van binnenuit schoon wil maken.

Stappenplan: de dakkoepel van binnenuit schoonmaken

Wil je jouw dakkoepel van binnenuit schoonmaken? Dan hoeft je enkel onderstaande stappen te volgen. Jouw dakkoepel is in een mum van tijd helemaal schoon.

 • Pak een ladder en zet deze onder de dakkoepel. Je moet de dakkoepel goed kunnen bereiken om deze te kunnen reinigen.
 • Leg eventueel een handdoek of een zeil onder de dakkoepel, om te voorkomen dat de vloer tijdens het reinigen nat wordt.
 • Maak de zachte spons goed nat. Haal de spons over de dakkoepel heen om het oppervlakkige vuil te verwijderen.
 • Maak de zachte spons schoon en doe hier wat natuurlijke zeep op. Was de dakkoepel voorzichtig met de spons. Druk hierbij niet te hard op de koepel.
 • Verwijder de zeep door de spons nogmaals nat te maken en over de dakkoepel te halen.
 • Laat de dakkoepel in de lucht drogen. Je gebruikt geen doek of zeem om de lichtkoepel droog te maken. Laat de doek of het zeil onder de koepel liggen tot deze helemaal droog is, zodat de vloer niet nat kan druppen.

Stappenplan: de dakkoepel van buitenaf schoonmaken

Het reinigen van een dakkoepel van buitenaf is wat lastiger, maar zeker niet moeilijk te noemen. Om jouw dakkoepel van buitenaf te reinigen, volg je onderstaande stappen.

 • Zet een ladder tegen het dak. Klim op het dak met alle benodigdheden voor het reinigen.
 • Maak de dakkoepel nat door hier een emmer met water overheen te gooien. Je kan de dakkoepel ook nat maken met de tuinslang.
 • Gebruik de zachte spons met natuurlijke zeep om de dakkoepel schoon te maken. Druk niet te hard tijdens het poetsen, want hierdoor kan de dakkoepel beschadigen.
 • Spoel de dakkoepel af met een emmer water of met de tuinslang.
 • Laat de dakkoepel drogen in de lucht. Je gebruikt geen doek of zeem om de dakkoepel af te drogen.

Ruim de spullen op en zet deze beneden. Ruim nu de ladder op, zodat er niemand meer op het dak kan komen. Nu bent je klaar met het reinigen van jouw dakkoepel. Pas over een jaar moet je jouw dakkoepel opnieuw reinigen.

Bekijk hier ook hoe je een dakkoepel kunt verduisteren!