085-2102300
ma - zat: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Uw dakkoepel verduisteren: is dat mogelijk?

Met een dakkoepel in uw dak komt er veel meer licht in uw woning. Zelfs de meest donkere ruimte in huis wordt aanzienlijk lichter door slechts een enkele dakkoepel in het dak te plaatsen. Een dakkoepel vergroot uw woongenot dan ook aanzienlijk.

Maar wat als u niet altijd een grote hoeveelheid daglicht via uw dakkoepel binnen wil krijgen? Dan kunt u zelf bepalen wanneer er wel licht naar binnen mag komen en wanneer niet. Dit doet u met dakkoepel zonwering.

Waarom verduisteren?

Soms is het heerlijk om een grote hoeveelheid daglicht in uw woning te krijgen. Op andere momenten wilt u liever dat het donker is. Heeft u bijvoorbeeld een dakkoepel op de slaapkamer? Dan is het overdag heerlijk om daglicht binnen te krijgen, maar in de late avond en vroege ochtend is het prettiger als het helemaal donker is in de slaapkamer. Dit betekent namelijk dat u prettiger kunt slapen.

Wilt u zelf bepalen wanneer u wel daglicht binnen krijgt en wanneer u uw dakkoepel liever verduistert? Dan investeert u in dakkoepel zonwering.

Zonwering voor uw dakkoepel

Dakkoepel zonwering is speciaal ontwikkeld voor het verduisteren van verschillende soorten lichtkoepels. Als u het daglicht even buiten wil houden, gebruikt u de zonwering om de lichtkoepel af te schermen. Nu wordt de ruimte direct verduisterd. Wilt u weer licht in huis, dan doet u de zonwering open en profiteert u direct van een flinke hoeveelheid daglicht in de ruimte.

Met zonwering voor uw dakkoepel kunt u zelf bepalen wanneer u het daglicht in uw woning wil laten en wanneer u het licht liever buiten uw huis wil houden. Hierdoor profiteert u nog meer van uw dakkoepel.

Zonwering op maat laten maken

Wilt u uw dakkoepel verrijken met zonwering? Dan is de kans groot dat u deze zonwering op maat moet laten maken. De meeste standaard zonwering is namelijk niet geschikt voor lichtkoepels. Gelukkig hoeft het op maat laten maken van dakkoepel zonwering helemaal niet duur te zijn. Al voor een lage prijs heeft u een prima zonwering voor uw lichtkoepel.

Om de perfecte zonwering voor uw lichtkoepel te laten maken, houdt u rekening met de volgende zaken in het koopproces:

  • De diameter van de lichtkoepel.
    De zonwering moet precies op de grootte van uw lichtkoepel aansluiten. U moet de diameter dan uw lichtkoepel dan ook precies weten.

  • De vorm van de lichtkoepel.
    Heeft u een vierkante lichtkoepel? Dan neemt u vierkante zonwering. Heeft u een rechthoekige lichtkoepel, dan neemt u vanzelfsprekend zonwering in dezelfde vorm.

  • De bediening van de zonwering.
    U kunt zonwering bestellen die u handmatig moet bedienen, maar er wordt ook elektrische zonwering verkocht. Houd er rekening mee dat deze zonwering duurder is dan de zonwering die u handmatig bedient.

Een zonwering expert kan u helpen de perfecte zonwering samen te stellen voor uw dakkoepel. En wilt u een nieuwe dakkoepel aanschaffen, bijvoorbeeld omdat uw oude dakkoepel niet verrijkt kan worden met zonwering? Dan bent u bij Lichtkoepelgigant aan het juiste adres. Wij vertellen u graag welke dakkoepels in ons assortiment verduisterd kunnen worden met zonwering.

Kom er ook achter welke maten lichtkoepels er allemaal zijn!