085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Uw daglichtbuis vervangen: wanneer is het noodzakelijk?

Enkele jaren geleden heeft u een daglichtbuis laten plaatsen. Op dat moment was u ontzettend tevreden met deze investering. Vandaag de dag is dit wel anders. U twijfelt of u uw daglichtbuis moet vervangen.

Vindt u het moeilijk om te bepalen of het vervangen van uw daglichtbuis inderdaad noodzakelijk is? Dan raden wij u aan dit artikel te lezen. Op deze pagina leest u namelijk wanneer het verstandig kan zijn om uw oude daglichtbuis te vervangen door een nieuw exemplaar.

Uw daglichtbuis is ernstig beschadigd

Is uw daglichtbuis ernstig beschadigd? Dan kunt u deze niet meer laten repareren. In dit geval is het noodzakelijk om uw oude daglichtbuis te vervangen door een nieuw exemplaar. Ook als de reparatie erg duur is, kunt u beter een nieuwe daglichtbuis kopen. In dit geval is de aanschaf van een nieuwe daglichtbuis goedkoper dan de reparatie van uw oude buis.

Uw daglichtbuis of daklicht kan onder andere beschadigen door:

  • Een vallende tak.
  • Een harde storm.
  • Harde regenval.
  • Grote hagelstenen.
  • Extreem hoge of lage temperaturen.

En ga zo maar door. Daglichtbuizen zijn erg sterk, maar zeker niet onverwoestbaar. Dit betekent dat ook uw daglichtbuis beschadigd kan raken, waardoor u gedwongen wordt een nieuwe te laten plaatsen.

Uw daglichtbuis is versleten

Een daglichtbuis gaat lang mee. Echter, na vele jaren raakt uw daglichtbuis vanzelf beetje bij beetje beschadigd. Dit komt door slijtage en dit kunt u niet tegengaan. Als uw daglichtbuis ernstig versleten is, is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Hier heeft u vervolgens weer vele jaren plezier van.

Uw daglichtbuis voldoet niet meer aan uw eisen

Toen u uw daglichtbuis kocht, was u hier erg tevreden mee. Helaas zijn uw eisen veranderd. Hierdoor vindt u uw daglichtbuis niet meer mooi, om wat voor reden dan ook. Als uw daglichtbuis een doorn in het oog is geworden, kunt u ervoor kiezen deze te vervangen door een nieuw exemplaar dat wel aan uw eisen voldoet.

Uw daglichtbuis is ernstig vervuild

Een daglichtbuis hoort niet vies te worden. De buis hoort namelijk goed afgesloten te zijn. Was uw daglichtbuis om wat voor reden dan ook niet goed afgesloten? Dan kan het zo zijn dat de buis ernstig vervuild is geraakt. En is de daglichtbuis schoonmaken ook geen optie meer? Dan is het noodzakelijk om een nieuwe daglichtbuis te kopen.

Uw daglichtbuis is niet goed geïsoleerd

Heeft u vele jaren geleden een daglichtbuis gekocht, dan is deze hoogstwaarschijnlijk niet goed geïsoleerd. Dit betekent dat er in de koude wintermaanden koude lucht via uw daglichtbuis in uw huis komt. Als het warm is in de zomer, komt er juist warme lucht in uw huis via uw daglichtbuis. Dit betekent dat u in de winter meer moet stoken. In de zomer wordt het juist erg warm in huis en ook dit is niet prettig.

Wilt u hier iets aan doen? Dan schaft u een nieuwe daglichtbuis aan. De daglichtbuizen en lichtkoepels die Lichtgigant verkoopt, zijn altijd goed geïsoleerd. Dit betekent dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken om koude- en warme lucht, als u uw oude daglichtbuis vervangen heeft.