085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Lichtstraat kopen: Gratis thuisbezorgd!

Ben je op zoek naar een fijner woonklimaat met meer natuurlijke lichtinval? Dan is een lichtstraat wat je zoekt. Met lichtstraten kun je binnenshuis genieten van het natuurlijke daglicht dat naar binnen valt. Met het natuurlijke licht kun je fijn lezen, koken, relaxen en werken. Als je op zoek bent naar een lichtstraat die goed ventileert, dan kun je kiezen voor een lichtstraat die open kan.

Een ander groot voordeel van een lichtstraat is dat het de woning optisch groter laat lijken. De kwalitatief goede materialen hebben een hoge isolatiewaarde. warmte ontsnapt niet en kou komt er niet in als de lichtstraat op maat is gesloten. Kies je in een bestaande kamer, of in een op- of aanbouw ook nog eens voor aluminium lichtstraat profielen, dan is de constructie erg duurzaam en is er haast geen onderhoud meer nodig.

Een zee van licht met een Daylight Technics lichtstraat

Met een Daylight Technics lichtstraat zorg je voor een hoop extra licht binnen. Wil je meer dan alleen maar een dakraam plaatsen in een plat of hellend dak, dan is een lichtstraat van Daylight Technics de perfecte oplossing. Een Daylight Technics lichtstraat zorgt ervoor dat er binnenshuis een echte connectie met buiten vormt, doordat de lucht beter zichtbaar is dan door alleen een enkel raam. Je kunt zelf de keuze maken uit een lichtstraat die bestaat uit losse Daylight Technics ramen, of Daylight Technics modulaire lichtstraten.

Verschillende type lichtstraten

Als je een daklicht of lichtstraat aanschaft, dan wil je wel dat deze bij jouw dak past. Bij ons kun je kiezen uit de volgende type lichtstraten en daklichten:

 • Een zadeldak lichtstraat schuin
 • Een zadeldak lichtstraat recht
 • Lessenaars dak vrijstaande lichtstraat
 • Lessenaars dak lichtstraat tegen een gevel
 • Vlakke lichtstraat

Een lichtstraat is overigens niet alleen binnenshuis goed toepasbaar. Wil je buiten bijvoorbeeld een veranda maken, maar ben je bang dat dit met een dak te donker wordt en mogelijk ook binnen licht weg neemt? Dan is misschien een veranda met lichtstraat op maat wel de perfecte oplossing.

Waar moet je op letten bij een lichtstraat kopen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een lichtstraat koopt:

 • De maat
  Een lichtstraat is beschikbaar in diverse afmetingen in zowel de lengte als de breedte waardoor je zelf de juiste afmetingen kunt bepalen voor een maximale lichtinval. Weet je niet hoe je de maat van een lichtkoepel opmeet? Maak dan gebruik van onze inmeethulp.
 • Welke uitvoering je wilt
  Er zijn drie verschillende type uitvoeringen waar je uit kunt kiezen:
  • Standaard heldere lichtstraten
  • Zonwerende lichtraten
  • Lichtstraten opaal
 • Hoeveel wanden moet de lichtstraat hebben:
  • Enkelwandige lichtstraat
  • Dubbelwandige lichtstraat
  • Driewandige lichtstraat
  • Vierwandige lichtstraat

Is een lichtstraat mogelijk op een plat dak?

Hoewel men wel eens aanneemt dat een lichtstraat alleen op een hellend dak geplaatst kan worden, is dit ook goed mogelijk op een plat dak en óók op andere type daken. Om de plaatsing te kunnen realiseren dient dan wel eerst een hellende opstand geplaatst te worden. Ruimtes met een plat dak ogen vaak klein en donker, doordat alleen vanaf de zijkant(en) licht kan toetreden. Een lichtstraat in een plat dak monteren heeft dan ook vele voordelen. Zo is er een fijner woonklimaat door het natuurlijke daglicht van boven, oogt de ruimte groter en is er (bij ramen die geopend kunnen worden) sprake van betere ventilatie. Vind je ventilatie een pré, dan kun je ook eens voor ons ventilatieraam kijken.

Een lichtstraat op een plat dak kun je op diverse manieren configureren met bijvoorbeeld losse ramen of een modulair systeem, de prijzen zijn afhankelijk van de totale grootte en de gekozen materialen.

De voordelen van LichtkoepelGigant.nl

Een goedkope lichtstraat koop je eenvoudig en snel bij LichtkoepelGigant, daarnaast heb je ook de beschikking over de volgende voordelen:

 • Onze vrachtwagens rijden meerdere malen per week door heel Nederland om al onze producten te bezorgen, je wacht maximaal drie werkdagen op de nieuwe lichstraat.
 • De lichtstraat wordt gratis thuisbezorgd.
 • Je 14 dagen herroepingsrecht, je kunt de bestelling zonder opgaaf van reden terugsturen.

Een lichtstraat van losse Daylight Technics dakramen

Een Daylight Technics lichtstraat is erg geschikt om op hellende daken zoals een zadeldak of lessenaarsdak te plaatsen, maar kan met een hellende opstand ook op een plat dak geplaatst worden. Een lichtstraat met Daylight Technics ramen kan geplaatst worden in iedere kamer met plat dak, of op een aan- of uitbouw. Een lichtstraat met Daylight Technics ramen is gemakkelijk te maken doordat je kunt kiezen uit diverse maten en zo de lichthoeveelheid kunt maximaliseren.

Extra daglicht is fijn, maar wat als het dak dit niet toelaat? Een lichtbuis is in dat geval een handige oplossing. Het neemt weinig ruimte in beslag en zorgt tóch voor meer daglicht.

Haal daglicht in huis met Daylight Technics modulaire lichtstraten

Naast een Daylight Technics lichtstraat met losse ramen hebben wij ook Daylight Technics modulaire lichtstraten in ons assortiment. Enerzijds zijn de prijzen van een dergelijke Daylight Technics lichtstraat afhankelijk van het aantal ramen dat kan variëren van twee tot vier. Daarnaast is de prijs van dit type Daylight Technics lichtstraat afhankelijk van de lengte van de ramen, variërend van 120 tot 240 centimeter. Uiteraard zijn de Daylight Technics modulaire lichtstraten ook te leveren met elektrisch bedienbare module voor ventilatie, en goed te combineren met zonwering om de warmte van de zon buitenshuis te houden.

Een lichtstraat is fantastisch, maar misschien liggen de wensen bij een iets kleiner geheel. Een lichtkoepel is in kleinere formaten te bestellen en zorgt net als de lichtstraat voor extra daglicht in je woonkamer, slaapkamer, keuken of studeerkamer.