Lichtbuis daglicht kopen: 10 jaar garantie!

Meer daglicht in huis, dat is een aanwinst voor iedere woning. Maar niet iedereen heeft de ruimte of mogelijkheid voor een grote oplossing. Gelukkig biedt een lichtbuis vele oplossingen. Minder dan 50 cm is er nodig om lichtbuis te plaatsen. Dat betekent minder te verbouwen op het dak en sneller klaar.

Waarom een lichtbuis?

Voordat je iets aanschaft, wil je eerst weten hoe de vork in de steel zit. In dit geval hoe een lichtbuis in het dak zit. Waarom zou je een lichtbuis aanschaffen, wat levert dit op? Extra daglicht!

Natuurlijk licht is een aanwinst voor elke woning en voor elk mens. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat daglicht een positieve werking heeft of ons welzijn. Een goede dosis daglicht zorgt ervoor dat ons bioritme verschoven wordt. Neemt iemand twee uur meer daglicht op, dan slaapt diegene een uur eerder. Dit zorgt voor meer productiviteit en een beterere concentratie. Dit allemaal is te bereiken met een lichtbuis in uw woning!

Lichtbuis daglicht voor de meest donkere plek in huis

Daglicht is gunstig voor ieders welzijn. Tijd om meer licht in uw woning binnen te laten dus. Dit kan met een lichtbuis. Hoe werkt een lichtbuis precies? Een fysieke buisstructuur die zorgt voor het overbrengen en verspreiden van meer licht. Een dergelijke lichtbuis werkt als een transportpijp; door een compact lichtkoepeltje op het dak of op de gevel wordt het daglicht opgenomen en via de buis naar een ondergelegen ruimte verplaatst.

De volgende ruimten lenen zich uitstekend voor meer licht via een lichtbuis daglicht. Denk eens aan:

 • Een lichtbuis daglicht in de badkamer
 • Een lichtbuis in de slaapkamer
 • Een lichtbuis in dak dat de slaapkamer verlicht
 • Een lichtbuis daglicht in de hal

Ruimtes waar eerst geen enkel streepje licht binnenkwam, kunnen door een lichtbuis daglicht weer verlicht worden. Zelfs de meest donkere ruimtes kunnen dankzij een lichtbuis voorzien worden van een oase van licht.

Hoe groot is een lichtbuis dak?

Een lichtbuis in plat dak of voor een schuin dak is kleiner dan u in eerste instantie zou verwachten. Waar een lichtkoepel al gauw een meter ruimte inneemt, neemt een lichtbuis slechts 25 cm in. Dit maakt de lichtbuis toegankelijk voor allerlei daken. In ons assortiment hebben we twee maten lichtbuizen:

 • Lichtbuis met diameter van 25 cm
 • Lichtbuis met diameter van 35 cm

Een lichtbuis dak is dus minuscuul en levert toch ontzettend veel daglicht op in uw woonkamer, eetkamer, keuken, aanbouw of zolder.

Voordelen lichtbuis daglicht

Lichtbuizen - ook wel lichtkokers of lichttubes genoemd - zijn aangename daglichtoplossingen voor haast elk huis. De spiegelende binnenzijde van de lichtbuis zorgt ervoor dat donkere ruimtes geheel verlicht worden. Beter voor ons gemoed, maar ook beter voor de uitstraling van de ruimte. Door meer daglicht ziet een ruimte er uitnodigender uit, maar dat is niet alles. Wij sommen de voordelen van de lichtbuis daglicht voor u op:

 • De ruimte straalt meer door een lichtbuis dak
 • De ruimte lijkt optisch groter door een lichtbuis in dak
 • Een lichtbuis daglicht is kostenbesparend
 • Een lichtbuis is een duurzame daglichtoplossing
 • Meer daglicht, maar schadelijke uv-straling wordt wel tegengehouden
 • De dakconstructie hoeft voor een lichtbuis in dak niet aangepast te worden
 • De lichtbuis dak is geluidsisolerend

Wat kost een lichtbuis in het dak?

Een lichtbuis voor in het dak is vanaf €337,- al te bestellen. De prijs van de lichtbuis hangt af van een aantal factoren. Denk aan de diameter, met of zonder plafonnière, met of zonder verlengbuis. Een lichtbuis dak is in 2 formaten te bestellen:

 • Lichtbuis met diameter van 25 cm
 • Lichtbuis met diameter van 35 cm

Nu je de kosten weet, is het ook goed om de balans op te maken. Want wat gaat een lichtbuis je opleveren? Natuurlijk daglicht, dat als eerste. Maar ook een energieker gevoel, maar sfeer en een lagere energierekening. Naast deze voordelen geniet je ook nog van een fabrieksgarantie van 10 jaar.

Verschillende toepassingen lichtbuis daglicht

Waarschijnlijk heeft u het tussen het rijtje van de voordelen van de daglichtbuis al zien staan: de dakconstructie hoeft voor het plaatsen van een lichtbuis niet aangepast te worden. Dit komt omdat de lichtbuis aan de bovenkant wordt ‘afgesloten’ met een klein lichtkoepeltje. Het plaatsen van een lichtbuis daglicht is ten opzichte van zijn grotere broer – de lichtkoepel – stukken voordeliger.

Daglichtbuizen kunnen haast in elke ruimte aangenaam licht brengen. Door het flexibele en compacte ontwerp van de lichtbuis kan de daglichtbuis op verschillende plekken aan de buitenzijde van het huis geïnstalleerd worden. Denk hierbij aan:

 • Lichtbuis in dak
 • Lichtbuis daglicht op de geven
 • Lichtbuis op een hellend dak

Aangenaam diffuus licht wat zich door de ruimte verspreid door een plafondplaat. En dat zonder dat u de lampen hoeft aan te doen. Een natuurlijke plafonniere middels een lichtbuis; wie wil dat nu niet? Een lichtbuis: de ideale oplossing voor wie extra daglicht in huis wilt.

Wilt u extra daglicht in huis én naar buiten kunnen kijken? Een dakkoepel zorgt voor extra daglicht en voor mooier uitzicht (als het meezit). Wel neemt deze toepassing meer ruimte in beslag. Een mooie middenweg is dan vaak een ventilatieraam. Hoe het ook zij, er zijn meer dan genoeg oplossingen voor extra daglicht bij de LichtkoepelGigant.