085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Lichtkoepel geluid regen: hoe zit dat precies? Lichtkoepelgigant legt het uit

Zachtjes tikt de regen op het zolderraam. En daar blijft het gelukkig bij. Op het dak van uw woning hoort u de regendruppels ook amper vallen. Maar wat gebeurt er wanneer u een lichtkoepel plaatst. Kunt u elkaar dan verstaan tijdens een gezellig familiediner?

Het is prettig om op normaal geluidsniveau te kunnen blijven communiceren. Met een lichtkoepel zal dit niet veel veranderen, maar u kunt de regen wellicht wél als storend ervaren. De reden waarom u de regen duidelijk hoort tikken op het raam is omdat lichtkoepels gemaakt zijn van polycarbonaat of PMMA. Dit materiaal is nou eenmaal dunner dan uw dakpannen inclusief dakisolatie. Wél is het materiaal zo slagvast en sterk dat het het Nederlandse grillige klimaat prima aankan. Of het nu regent, hagelt of sneeuwt, onze lichtkoepels zorgen ervoor dat u er droog en warm bijzit. Zorgen maken over lekkage is niet nodig door de goede isolerende werking van onze lichtkoepels.

Het geluid van de regen bij een lichtkoepel

Een lichtkoepel wordt gemaakt van PMMA of polycarbonaat. Beide materiaalsoorten zijn erg sterk en goed bestand tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Regent het, dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw lichtkoepel gaat lekken. Wel kunt u het tikkende geluid van de regendruppels op uw lichtkoepel horen.

Dit komt omdat een lichtkoepel dunner is dan uw dak. Als de regendruppels op uw dak vallen, wordt het tikkende geluid tegengehouden door uw dak en de dakisolatie die hieronder zit. Omdat een lichtkoepel dunner is dan uw dak inclusief dakisolatie, komt er meer geluid vrij. Het kan dan ook zo zijn dat u het tikkende geluid van de regendruppels op de koepel hoort, zeker als het hard regent.

Het geluid van regen verminderen

Er zijn verschillende manieren om het geluid van de regen in te tomen. Een optie is om een lichtkoepel aan te schaffen met meerdere wanden. Naargelang uw lichtkoepel meer wanden heeft, hoe geïsoleerder de werking is en dus automatisch meer geluid van buitenaf tegenhoudt. In ons assortiment hebben we de volgende lichtkoepels

  • Een éénwandige lichtkoepel heeft een kleine isolatiewaarde. Ideaal voor een schuur. Voor deze ruimtes is het onnodig om een lichtkoepel met meerdere wanden aan te schaffen.
  • Anders is dit wanneer u allerlei gerei in uw schuur opslaat dat gevoelig is voor oxidatie. In dit geval heeft u meer plezier van een dubbelwandige lichtkoepel. Deze isoleert beter.
  • Een lichtkoepel met drie wanden wordt gebruikt in ruimtes waarbij meer isolatie nodig is. Denk aan een huiskamer, slaapvertrek en sanitaire ruimtes.
  • Wanneer de badkamer vaak klam is, is een koepel met vier wanden een goede oplossing. Deze koepel heeft de beste ventilatie- en isolatiewerking.

Naast of in plaats van een lichtkoepel kunt u eens een licht laten schijnen over een daglichtbuis. Omdat de daglichtbuis een grote afstand moet afleggen om het licht in een beneden gelegen vertrek te krijgen, is dit een goede optie voor meer daglicht. Door de afstand en hoge isolatiewaarde wordt het geluid van de regen goed tegen gehouden.

Met een enkelwandige lichtkoepel hoort u de regen goed, met een dubbelwandige lichtkoepel hoort u de regen minder goed. Driewandige- en vierwandige lichtkoepels houden het geluid nog beter tegen. Met deze lichtkoepels hoort u het tikkende geluid van de regen vrijwel niet.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen een daglichtbuis aan te schaffen, in plaats van een lichtkoepel. Een daglichtbuis zorgt voor meer daglicht in uw woning, maar houdt het geluid van de regen goed tegen. Dit komt omdat de buis uitstekend geïsoleerd is, net zoals de driewandige- en vierwandige lichtkoepels van Lichtkoepelgigant.

Vorm lichtkoepel bepalend voor geluidshinder van lichtkoepel

Bij lichtkoepelgigant kunt u kiezen uit verschillende daglichtoplossingen en materialen. Ook is het mogelijk een keuze te maken uit verschillende vormen lichtkoepels. Zo hebben wij ronde, vierkante en piramidevormige lichtkoepels in ons assortiment. De laatste vorm zorgt ervoor dat u de regen minder hard hoort tikken. Door de vorm glijdt de regen die er bovenop valt er als het ware af. Kunt u gewoon weer fijn natafelen zonder geïnterrumpeerd te worden door wat waterdruppels

Uw oude lichtkoepel vervangen

Heeft u al een lichtkoepel, maar bent u niet tevreden over de isolatie van deze lichtkoepel? Dan kunt u ervoor kiezen om uw lichtkoepel te vervangen. Koopt u een driewandige- of vierwandige lichtkoepel bij Lichtkoepelgigant, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken om het irritant tikkende geluid van de regen op uw lichtkoepel. Met een driewandige- of vierwandige lichtkoepel hoort u dit geluid namelijk niet.

Bestel uw lichtkoepel bij Lichtkoepelgigant en wij leveren deze zo snel mogelijk bij u af. Andere voordelen van onze dienstverlening:

  • U profiteert van een gratis verzending.
  • U kunt gebruik maken van onze montageservice.
  • U krijgt 10 jaar garantie op uw lichtkoepel.
  • U heeft altijd 14 dagen bedenktijd.
  • U kunt uw perfecte daklicht uit een groot assortiment kiezen.

Ook interessant: Hoe kan ik een lichtkoepel verduisteren?