Hoe lichtkoepel verduisteren?

Heerlijk die verkoelende bries in uw werkkamer. De continue aanvoer van frisse lucht en grote hoeveelheden daglicht zorgen ervoor dat u lekker in u vel zit. U voelt zich helder, geconcentreerd en actief. Alleen is die streep zonlicht waar u telkens omheen werkt licht storend. Een zonnebril is een optie, maar liever wilt u natuurlijk een oplossing voor de langere termijn.

U heeft een lichtkoepel laten plaatsen om meer daglicht in huis te krijgen. Dat extra daglicht in uw woning is heerlijk, maar op hele zonnige dagen vindt u de hoeveelheid daglicht in uw woning toch iets te groot. De gordijnen kunt u sluiten als er te veel zon in huis komt, maar wat moet u doen met uw lichtkoepel? Dat leest u op deze pagina.

Waarom uw lichtkoepel verduisteren?

Lichtkoepels zijn een perfecte aanwinst voor ventilatie en licht in een ruimte. Waar lichtkoepels vroeger nog voorzien waren van een vergeelde laag om de straling van de zon te weren, hebben fabrikanten tegenwoordig het licht gezien. Zowel onze glazen lichtkoepels als onze lichtkoepels van acrylaat of polycarbonaat zijn UV- en warmtewerend zonder een gele laag over het materiaal. Toch houden onze lichtkoepels geen storend zonlucht tegen. Korte termijn oplossingen – zoals een zonnebril – zijn ideaal, maar als het probleem telkens terugkeert is het belangrijk een oplossing te bedenken die langer standhoudt. Maak uw lichtkoepel zonwerend. Zo geniet u van het daglicht, zonder dat u verblind wordt door de felheid van de zon.

Dat extra daglicht in huis is heerlijk, maar soms is het iets te veel van het goede. Als het zonnetje de hele dag fel schijnt, kunt u hier last van hebben. In dit geval kunt u ervoor kiezen uw lichtkoepel te verduisteren.

Ook kan het verduisteren van uw lichtkoepel prettig zijn als u deze in de slaapkamer heeft geplaatst. Overdag houdt u de lichtkoepel open voor extra daglicht, ’s nachts verduistert u de lichtkoepel. Zo kunt u slapen in een donkere slaapkamer, zonder wakker te worden van het felle zonlicht.

Uw lichtkoepel verduisteren met lichtkoepel zonwering

Wilt u een lichtkoepel kopen en verduisteren? Dan heeft u hier speciale lichtkoepel zonwering voor nodig. Deze zonwering is speciaal gemaakt voor het verduisteren van een lichtkoepel. En heeft u een lichtstraat laten plaatsen? Dan investeert u in lichtstraat zonwering. Deze wordt op maat gemaakt voor uw lichtstraat, zodat de zonwering perfect past en het zonlicht optimaal buiten de deur houdt.

Een aangename leefruimte is het resultaat na het plaatsen van een lichtkoepel. Hoewel een lichtkoepel zorgt voor veel daglicht in een ruimte, zorgt een lichtkoepel in de zomer door de felle zon ook voor oververhitting van de binnenruimte. Om dit te voorkomen kunt u uw lichtkoepel zonwerend maken door de volgende assecoires:

  • Verduisterend rolgordijn: met het sluiten van een rolgordijn valt automatisch de nacht in. Voor een decoratieve aanvulling op uw interieur kunt u ervoor zorgen dat de kleur van het gordijn aansluit op het kleurenpalet in uw interieur.
  • UV-werende folie: hinderlijke schitteringen van de zon kunt u weren door folie tegen de lichtkoepel te plakken. Zorg ervoor dat u een folie plaatst die bestand is tegen de natuurlijke uitzetting en verdamping (uitademen van condens) van het kunststof.
  • Coating: door een coating aan te brengen met een zonwerend pigment worden de warmtestralen van de zon gespiegeld. Dit zorgt voor een aangenaam diffuus licht in uw huis.
  • Top down bottom up plissé gordijnen: deze zonwering zorgt voor hele of gedeeltelijke afsluiting van het dakraam. Deze zonnewering kunt u vastzetten op elk mogelijke positie.

Zowel lichtkoepel zonwering als lichtstraat zonwering kunt u bij de doe-het-zelf winkel in de buurt aanschaffen. Ook zijn er diverse webwinkels die deze speciale zonwering verkopen.

Tips om de juiste zonwering te kopen

Vindt u het prettig om uw lichtkoepel af en toe te verduisteren? Dan hoeft u alleen lichtkoepel zonwering te kopen. Wij geven u graag enkele tips om de juiste zonwering te kopen voor uw lichtkoepel, zodat u gegarandeerd een goede investering doet.

  • Meet uw lichtkoepel nauwkeurig op. De zonwering die u koopt, moet wel de juiste maat hebben.
  • Controleer hoe de zonwering voor uw lichtkoepel bediend wordt. Sommige zonweringproducten worden met de hand bediend, andere producten worden elektrisch bediend. Vraag uzelf af welke bediening u het fijnst vindt.
  • Vergelijk zonweringproducten met elkaar. Zo vindt u de beste zonwering voor uw lichtkoepel.
  • Controleer hoe verduisterend de zonwering precies is. Er worden namelijk ook lichtdoorlatende zonweringproducten voor lichtkoepels verkocht. Wilt u zonwering die uw lichtkoepel volledig verduistert? Dan gaat u hier actief naar op zoek.

Als u de zonwering eenmaal besteld heeft, is het erg belangrijk deze op de juiste manier te monteren. Alleen met de juiste montage werkt de zonwering van uw lichtkoepel naar behoren.

Doorgaans wordt de zonwering van uw lichtkoepel geleverd met een uitgebreide handleiding. Lees deze door en u weet precies hoe u de zonwering moet monteren. En doet u dit liever niet zelf? Huur dan een expert in voor het monteren van de zonwering. Hier betaalt u extra geld voor, bij een daglichtbuis moet u dit ook doen, maar dan weet u wel zeker dat uw zonwering op de juiste manier gemonteerd wordt.

Meer weten over de lichtkoepel prijs? Kijk dan snel verder!