De lichtkoepel vervangen: wanneer is het nodig?

Door de tand des tijds kunnen lichtkoepels na jaren hard werken – ze hielden u warm, droog en zorgden voor veel licht – nodig aan vervanging toe zijn. Wanneer u jaren gelezen een lichtkoepel liet plaatsen of wanneer u een huis gekocht heeft met een oude daglichtoplossing, heeft deze wellicht wel zijn gloriedagen gehad. Maar wanneer is een lichtkoepel oud? En wanneer is deze aan vervanging toe?

U heeft jaren geleden een lichtkoepel in uw dak laten plaatsen. Of u heeft een huis gekocht waar al een lichtkoepel in zat, die vele jaren geleden geplaatst is. Als u een ouder lichtkoepel heeft, kan het verstandig zijn deze te vervangen. Wanneer dit noodzakelijk is, leest u op deze pagina. Ook leest u op deze pagina hoe u uw lichtkoepel kunt vervangen.

Wanneer lichtkoepel vervangen?

 

Als uw lichtkoepel beschadigd is, kunt u deze laten repareren. Is de beschadiging ernstig? Dan kan het voordeliger zijn een nieuwe lichtkoepel aan te schaffen. Ook als het niet mogelijk is de schade repareren, moet u wel een nieuwe lichtkoepel kopen.

Verder kan het verstandig zijn uw beschadigde lichtkoepel te vervangen als deze al erg oud is. In dit geval kunt u de lichtkoepel wel laten repareren, maar hier betaalt u wel een hoge prijs voor. Is de lichtkoepel al erg oud, dan gaat deze ook na de reparatie niet lang meer mee. In dit geval is het dan ook verstandiger uw lichtkoepel te vervangen.

Tot slot is het verstandig om uw lichtkoepel te vervangen als deze al 20 jaar oud is. De gemiddelde lichtkoepel gaat 20 jaar mee, maar na het twintigste jaar van gebruik is het wel goed om een nieuwe lichtkoepel te kopen.

Uw lichtkoepel zelf vervangen

Bent u handig en heeft u bovendien technisch inzicht? Bespaar op de kosten en vervang of plaats zelf uw lichtkoepel. Wanneer u een lichtkoepel uit ons assortiment besteld, krijgt u hier automatisch alle materialen en gereedschappen bij geleverd. Ook vindt u op onze website handige filmpjes, die u kunt kijken om te achterhalen hoe u uw lichtkoepel precies moet plaatsen. Volgt u de instructies in de filmpjes goed bij het vervangen van uw lichtkoepel, dan kan er in feite niets fout gaan.

Door uw lichtkoepel zelf te vervangen, bespaart u geld. U hoeft nu namelijk geen expert in te huren om een nieuwe lichtkoepel te plaatsen. Wilt u zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan is het verstandig om uw lichtkoepel zelf te vervangen. Hetzelfde geldt voor Solar Tubes vervangen.

Uw lichtkoepel laten vervangen

Heeft u geen tijd of zin om uw lichtkoepel zelf te vervangen? Dan kunt u gebruik maken van onze montageservice. In dit geval komt er een Lichtkoepelgigant expert naar u toe, om uw nieuwe lichtkoepel te plaatsen. Als de lichtkoepel goed in uw dak zit, gaat onze expert weer naar huis. U hoeft zelf niets te doen, maar uw lichtkoepel wordt wel netjes geplaatst.

Wilt u gebruik maken van onze montageservice? Houd dan rekening met de volgende kosten:

  • Voorrijkosten: altijd 95 euro.
  • Montagekosten voor een kleine koepel (maximaal 1250 millimeter groot): 25 euro.
  • Montagekosten voor een grote koepel (vanaf 1250 millimeter groot): 65 euro.

Wilt u een grote lichtkoepel van meer dan 1250 millimeter laten plaatsen? Dan moet u onze vakman helpen deze koepel te tillen. Het is niet mogelijk de koepel alleen te tillen. Wilt u onze vakman niet helpen of is dit niet mogelijk? Dan rekenen wij 75 euro extra. In dit geval moet er namelijk een extra vakman van Lichtkoepelgigant naar uw huis komen om uw nieuwe lichtkoepel te plaatsen. Meer weten? Neem dan gerust contact op.

Lees ook: Wat zijn de kosten daglichtbuis vervangen?