085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Lichtkoepel zolder: gratis thuis bezorgd

Een sombere en wat donkere zolderkamer. Vaak is dat het beeld dat we van een zolder hebben. Dit kan natuurlijk heel anders. Met een lichtkoepel voor op zolder kunt u het maximale aan daglicht binnenlaten. Probeer het maar eens voor te stellen: een zolderkamer in het volle daglicht. Dat ziet er een stuk ruimer, frisser en meer uitnodigend uit.

Er zijn diverse opties mogelijk voor een lichtkoepel zolder. Heeft u een schuin dak op zolder? Dan kun u een lichtkoepel zolder op het schuine dak plaatsen. Ook met een plat dak is een lichtkoepel zolder een ideale mogelijkheid om meer natuurlijk daglicht op zolder toe te laten.

Lichtkoepel op het dakkapel

Haal dubbel zoveel daglicht in huis door op uw dakkapel een lichtkoepel te plaatsen. Een dakkapel zorgt natuurlijk al voor extra daglicht, maar het is ook mogelijk om hierop een lichtkoepel zolder te plaatsen. Zo komt er daglicht binnen via de ramen van het dakkapel én via de lichtkoepel.

Daglicht zorgt ervoor dat we meer ‘aan’ gaan staan. We voelen ons energieker, vrolijker en meer gemotiveerd wanneer we met voldoende daglicht in aanraking komen. Daarnaast – ook een leuke bijkomstigheid – kan het op langer termijn in de energiekosten schelen.

Functioneert de zolder als slaapkamer of als hobbykamer? Wat het doel van de zolderkamer ook mag zijn, extra daglicht is altijd welkom. Daarom is een lichtkoepel zolder een fantastisch idee.

Allerlei lichtkoepels zolder

Met voldoende daglicht komt elke zolderkamer tot zijn recht. Een zolder functioneert vaak als opslagruimte. Zonde om van de gehele zolder opslagruimte te maken. Met de juiste lichtkoepel voor op zolder kan een overvloed aan daglicht de zolder binnenstromen.

Bij de Lichtkoepelgigant kunt u eenvoudig de lichtkoepel zolder naar wens bestellen. Wat zijn de opties?

  • Materiaal: lichtkoepels zolder zijn beschikbaar in glas, polycarbonaat en acrylaat.
  • Vorm: lichtkoepels zijn in allerlei vormen te bestellen. Bolvorming vierkant, bolvorming rond, bolvorming rechthoekig, piramidevorm vierkant, piramidevorm rechthoekig, plat vierkant en plat rechthoekig.
  • Afmeting: vanaf 40cm tot maar liefst 200cm kunt u een lichtkoepel zolder bestellen.
  • Type glas: kies voor helder, opaal of zonwerend glas.
  • aantal wanden: afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen tussen enkelwandig, dubbelwandig, driewandig en vierwandig.

Is uw zolder niet geschikt voor een prachtige lichtkoepel? Geen man overboord. Extra daglicht kunt u creëren door een daglichtbuis aan te schaffen. Dankzij het speciale spiegelsysteem kan deze buis (diameter max. 35 cm) voor extra daglicht op zolder zorgen!

Zo isoleert de lichtkoepel zolder goed

De zolder is in de zomer vaak verstikkend warm en in de winter ijskoud. Zorg daarom voor een goede isolatie op zolder. Het dak en de ramen dienen natuurlijk goed geïsoleerd te zijn, maar ook de lichtkoepel voor op zolder draait zijn steentje bij.

Hoe zorgt u ervoor dat de temperatuur goed te doen blijft door de lichtkoepel zolder? Hier zijn verschillende opties voor:

  • Door een lichtkoepel met meerdere wanden te bestellen, wordt de ruimte goed geïsoleerd. Een lichtkoepel zolder met maar één wand, laat veel meer warmte of kou door dan een lichtkoepel met bijvoorbeeld drie wanden.
  • Zonwerend glas houdt tot wel 25% van de zonnewarmte tegen. Dat is al een grote vermindering.
  • Ook met zonwering kunt u de warmte beperken. Aan de binnenzijde van de lichtkoepel kunt u eenvoudig een zonwerende raamdecoratie plaatsen.

Ventilatieraam of dakkoepel kopen? LichtkoepelGigant is creëert graag meer licht voor in uw huis.