Werkt een lichtkoepel ook 's nachts?

We willen allemaal een prettige sfeer in huis. Een sfeer waarin we elke dag weer graag in willen thuis komen. Sfeer bereiken we door bijzonder meubilair neer te zetten, mooie rekwisieten uit te stallen, een leuk kleed over de bank te draperen en iets moois boven de sofa te hangen dat de ruimte complementeert. Maar er is nog zo’n element dat bijdraagt aan een fijne atmosfeer in huis. Denk eens aan het bruisende, positieve effect van een lichtkoepel?

Verhoging visuele sfeer

Een lichtkoepel zet uw woning in positief daglicht. Letterlijk. Deze daglichtoplossing zorgt ervoor dat uw woning een zekere klasse uitstraalt: meubels komen mooier uit en u lijkt zich in een grotere ruimte te wanen.

Verhoging sociale sfeer

Naast een visuele sfeer zorgen lichtkoepels ook voor een verhoging van de sociale sfeer in een woning. Door meer licht in huis te halen, zorgt u ongemerkt voor een verhoging van uw endorfineniveau - een feelgood hormoon – en de aanmaak van vitamine D. Een vitamine die somberheid tegengaat, goed is voor de huid en botten en ons serotonineniveau verhoogt – een voorloper van de stof melatonine die op zijn beurt zorgt voor onze algemene stemming en een goede nachtrust.

Zodra het buiten schemerig wordt, wordt de transportatie van daglicht steeds minimaler. 's nachts is het zonder kunstlicht gewoon donker in uw woning. Maar, indirect werkt een lichtkoepel wél nachts. Het licht dat u overdag ontvangt door de lichtkoepel zet allerlei processen in ons lichaam in werking – de aanmaak van vitamine D en het slaaphormoon. Processen die ons optimaal laten genieten en ons ’s nachts beter in slaap doen komen. Meer licht in huis is dus ideaal voor mensen met slaapproblemen.

Met een lichtkoepel in huis valt u als een roos in slaap!