Welke lichtkoepel moet ik voor mijn overkapping bestellen?

Wanneer de zomermaanden hun intrede doen en het buiten langer licht is, zitten we vaker in de tuin. Prettig is het dan om tijdens deze avonden licht beschut te zitten. Een overkapping is dan wel zo gewenst. Het wordt nog aangenamer wanneer er in deze overkapping genoeg licht naar binnen schijnt. Een manier om meer licht te creëren onder de overkapping is door een lichtkoepel in het dak te implementeren.

Wanneer het warmer wordt, zijn we vaker buiten te vinden. Huiskamerbanken wordt minder vaak bezeten. In plaats daarvan zitten we liever op een tuinbank onder de overkapping. Heeft u nog geen overkapping? Bouw er dan één en geniet van een droog onderkomen tijdens een zomers buitje.

Montage

Wanneer u van plan bent een overkapping te realiseren in uw tuin, dan doet u er verstandig aan om alvast rekening te houden met de plaatsing van een lichtkoepel. Een lichtkoepel kan nooit zomaar op het dak worden geplaatst. Daar is een dakopstand voor nodig. Wanneer u zorgt voor een dakopstand, kunnen wij zorgen voor de rest. U kunt de klus gemakkelijk aan onze ervaren vakmensen overlaten. Het is niet voor het eerst dat zij een dakkoepel op een overkapping plaatsen. Per koepel vragen wij €25,- montagekosten.

Diverse soorten lichtkoepels voor verschillende doelen

Welke soort lichtkoepel – materiaal en uitvoering – het beste past bij uw wensen hangt af van tenminste twee factoren:

  • De plaats van de overkapping
    Staat uw overkapping onder bomen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtkoepel gemaakt uit slagvast materiaal. Polycarbonaat is iets duurder dan het budgetvriendelijke acrylaat, maar kan wel tegen een val van een zware tak of tegen hevige storm.

  • De rol van de overkapping
    Enkelwandige lichtkoepels worden vaak gekozen voor ruimtes waar u geen belang heeft bij isolatie. In principe geldt dat ook voor overkappingen. Maar wilt u dat de mogelijkheid bestaat om de overkapping in de toekomst aan de zijkanten dicht te maken? Dan is het slim om voor een dubbelwandige lichtkoepel te gaan. Dubbelwandige lichtkoepels zijn net iets beter geïsoleerd wat resulteert in minder tot geen condensvorming aan de binnenzijde van de lichtkoepel. Bovendien is een dubbelwandige lichtkoepel meer solide dan een enkelwandige lichtkoepel.