085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Wat heb ik nodig om een lichtkoepel op het dak te bevestigen?

Zelfs op een bewolkte dag heeft u dankzij de lichtkoepel meer dan genoeg licht in uw woonkamer, zolderkamer, aanbouw of slaapkamer. Maar eerst nog even met geduld wachten, want de nieuwe lichtkoepel moet nog bevestigd of vervangen worden. Hoe werkt dat eigenlijk? Het bevestigen van de lichtkoepel zelf is gelukkig niet de meest ingewikkelde klus. Heeft u nog niet eerder een lichtkoepel op uw dak gehad? Dan is het belangrijk dat de dakopstand van de lichtkoepel op een professionele manier gemaakt wordt. Wij adviseren altijd om een deskundig bedrijf hiervoor in te huren. Zo weet u zeker dat het perfect wordt uitgevoerd en dat u straks niet hoeft te dweilen omdat er plotseling een lekkage is ontstaan.

In een paar stappen uw lichtkoepel bevestigen

Een lichtkoepel op het dak bevestigen is gelukkig in een paar stappen uitgevoerd. Qua materialen hoeft u zich ook geen zorgen te maken: bij Lichtkoepelgigant krijgt u de benodigde schroeven en dopjes gewoon meegeleverd.

De benodigde materialen:

  • Op maat gemaakte nieuwe lichtkoepel
  • Accuboormachine
  • Schroeven (meegeleverd)
  • Anti-diefstal kapjes (meegeleverd)
  • Afwerkkappen (meegeleverd)

Hoe u de lichtkoepel kunt bevestigen

  1. Maak de dakopstand vrij: zorg ervoor dat de dakopstand helemaal schoon en vrij is en verwijder de eventuele oude lichtkoepel.
  2. Plaats de lichtkoepel: wanneer de lichtkoepel op de dakopstand is geplaatst, is het belangrijk dat deze goed gecentreerd wordt. Zorg ervoor dat de verdeling gelijk is.
  3. Bevestig de lichtkoepel: Plaats de meegeleverde schroeven in de bevestigingspunten en schroef ze vervolgens met een accuboormachine vast in de opstand.
  4. Plaats de anti-diefstal kapjes: deze kunt u gemakkelijk bovenop de schroef in de bevestigingspunten te klikken.
  5. Bevestig de afwerkkappen: Als laatste stap plaatst u de afwerkkappen op de bevestigingen. Als u een ‘klik’ hoort, weet u dat het kapje goed vast zit.