Wat zijn de voordelen van een elektrische lichtkoepel?

Ruimte en daglicht zijn de twee belangrijkste pijlers voor een ultiem woongenot. Mocht er in uw huis een grondig te kort zijn aan licht en ruimte, dan creert u toch gewoon meer van beide. Hoe? Wat denkt u een lichtkoepel in plaats van een aanschaf van een peertje met een hoger wattage.

Invloed van licht

U kunt wel telkens een hoger wattage lamp aanschaffen, uiteindelijk komt daardoor niet meer daglicht in uw huis. En juist daglicht is zo belangrijk voor onze biologische klok en algehele gezondheid. Daglicht bevat veel verschillende soorten straling die zorgen voor aanmaak van vitamines en verandert continue van intensiteit. Dit laatste is bevorderlijk voor onze bioritme. De intensiteit van kunstlicht veranderd niet en is zelfs lager dan daglicht. De effecten van kunstlicht op ons lichaam zijn veel kleiner dan daglicht.

Stel uzelf bloot aan veel daglicht. Meer daglicht in huis halen, doet u door de plaatsing van een lichtkoepel. Lichtkoepels zijn een verademing voor een ruimte. Letterlijk. Het zorgt voor isolatie maar ook voor de nodige ventilatie wanneer u daar behoefte aan heeft.

Licht en ventilatie op stand

In het assortiment van Lichtkoepelgigant bestaan vele verschillende soorten en maten lichtkoepels. Deze lichtkoepels variëren van grootte, materiaal, vorm en isolatiewaarde. Belangrijk is de toevoeging van een passende opstand. Alleen een lichtkoepel met opstand zijn geschikt om het huis te ventileren, bovendien is het ook een esthetische verfraaiing. De opstand is een perfecte verbinding tussen de lichtkoepel en het dak. Voor een optimale ventilatie van uw lichtkoepel heeft u een voorgemonteerd ventilatieraam nodig. Ventileren kan handmatig door middel van een spindel. Ook heeft u de mogelijkheid om uw lichtkoepel door middel van een elektrospindel of kettingmotor te ventileren.

Voordelen van ventileren met elektrische lichtkoepel

Wanneer de laatstgenoemde ventilatiemogelijkheid u voorkeur heeft, geniet u van de volgende voordelen:

  • Een verstelbare opstand zorgt voor de mogelijkheid van een continue aanvoer van frisse lucht.
  • U hoeft geen halsbrekende toeren uit te halen om de lichtkoepel te laten ventileren.
  • Gemakkelijk in gebruik.
  • Flinke elektriciteitsbesparing op licht.
  • Ook geschikt om ruimtes te ontvochtigen.