085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Voordeel van meerwandige lichtkoepels t.o.v. een eenwandige lichtkoepel?

En er was licht! Een instant ruimtelijk effect creëert u met onze lichtkoepels. De locatie én isolatiewaarde voor uw lichtkoepel is allesbepalend. Want, elke ruimte in uw huis vervult een ander doel. Gaat u voor een meerwandige lichtkoepel, of heeft u liever een eenwandige variant?

Soorten lichtkoepels

Het is belangrijk om te bedenken wat het doel is van een ruimte alvorens u een lichtkoepel aanschaft. Goed om te weten is daarbij dat wij verschillende lichtkoepels in ons assortiment hebben. Ieder met zijn eigen voordelen. U kunt bij Lichtkoepelgigant kiezen uit:

  • Eenwandige lichtkoepels
  • Dubbelwandige lichtkoepels
  • Driewandige lichtkoepels
  • Vierwandige lichtkoepels

Isolatie- en ventilatiewaarde

Wanneer u een ruimte wilt voorzien van een lichtkoepel is het goed om na te gaan of u de ruimte veel gebruikt, waar in huis de ruimte zicht bevindt en of de ruimte goed geïsoleerd moet zijn. Een tuinhuisje vervult bijvoorbeeld een andere functie dan een woonkamer. Logischerwijs zijn er voor deze ruimtes andersoortige lichtkoepels nodig.

  • Een eenwandige lichtkoepel heeft een kleine isolatiewaarde. Perfect dus voor een bijgebouwtje of een tuinhuis. Voor deze ruimtes is een hoge isolatiewaarde niet nodig; het is niet erg als er wat kou of tocht naar binnen komt.
  • Wanneer u gereedschap of andere spullen die vatbaar zijn voor roest opslaat in uw garage of tuinhuis, dan is isoleren en ventileren het toverwoord. In dit geval kunt u nadenken over een dubbelwandige lichtkoepel.
  • Driewandige lichtkoepels worden ingezet voor bedrijfspanden en huizen waarbij isolatie een belangrijke rol speelt. Wij noemen een slaapkamer, woonkamer, toilet en badkamer.
  • Mocht deze laatste ruimte zeer vochtig zijn, dan kunt u uw licht eens laten schijnen op een vierwandige lichtkoepel. Deze koepel heeft de hoogste ventilatiewaarde en is de beste optie voor kou- en warmtewering.

Meer weten?

Het verschil tussen deze koepels is vooral de prijs, mate van isolatie en veiligheid. Hoe meer wanden hoe duurder, veiliger én geïsoleerder. Weten welke lichtkoepel geschikt is voor uw (woon)wensen? Kom eens langs in onze showroom of bel met de service desk van Lichtkoepelgigant voor een afspraak met een vakman.