085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Wat is het verschil tussen een lichtkoepel en een dakraam?

Heeft u behoefte aan meer licht in uw woning? Dan kunt u kiezen voor diverse soorten systemen om meer lichtinval in huis te creëren. Deze zogenaamde daglichtsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Maar welk type daklichtsysteem is geschikt voor uw woning?

Voordelen daglichtsystemen

De intentie van alle daglichtsystemen is hetzelfde. Ze laten meer licht binnen, vergroten de ruimte optisch en besparen op stookkosten. Toch zijn er verschillen tussen de verschillende daklichtsystemen.

Diverse daglichtsystemen

Lichtkoepelgigant onderscheid verschillende soorten daklichtsystemen:

  • Lichtkoepel; bestaat uit één geheel
  • Lichtstraat; bestaat uit een verschillende segmenten
  • Dakraam; bestaat uit een raam en kozijn

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is bij uitstek geschikt voor de persoon die het leefklimaat in de woning wil verbeteren en bovendien behoefte heeft aan meer daglicht. Lichtkoepels hebben diverse vormen en afmetingen en zijn leverbaar in verschillende isolatiewaarde. De stelregel: hoe meer wanden, hoe beter de isolatie. Wilt u naast licht, ook lucht in huis. Kies dan voor een lichtkoepel met opstand om uw woning te ventileren. De lichtkoepel kan alleen geplaatst worden op platte daken.

Dakraam

Een dakraam bestaat uit een raam en kozijn en kan enkel worden geplaats op een hellend of schuin dak. Budgettechnisch is dit de voordeligste oplossing voor het creëren van meer licht op uw zolder. Een dakraam kan anders dan een lichtkoepel gemaakt worden van veel verschillende materialen, zoals kunststof en hout.