085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Verschil lichtkoepel en daglichtbuis

Direct toepasbare oplossingen voor het binnenhalen van licht en ruimte in leef- en werkruimtes. Dat zijn de lichtkoepels en daglichtbuizen uit het assortiment van Lichtkoepelgigant. De ruimte waar u zich in bevindt wordt instant lichter door het daglicht wat binnenkomt door het venster schijnt. Heeft u een donker huis? Neem dan subiet de beslissing meer daglicht binnen te laten door de aanschaf van een lichtkoepel of daglichtbuis.

Lichtkoepels en daglichtbuizen zijn kant-en-klaar oplossingen voor een ruimte waar u in kunt ademen. U krijg meer daglicht binnen, wat goed is voor uw humeur, en de ruimte lijkt groter door de verworven lichtinval. Voor ene plaatsing van een lichtkoepel is het haast niet voor te stellen in hoeverre u ruimte optisch wordt vergroot en verlicht. Dit voordeel ervaart u pas naderhand. Beide daglichtoplossingen zijn een goede optie voor een woning waar u meer daglicht wenst. Maar wat is nu precies het verschil tussen een daglichtbuis en een lichtkoepel?

Daglichtbuis

Een lichtbuis is een minikoepel met groots effect. Deze reflectiebuis met spiegeleffect zorgt ervoor dat het licht vanuit het dak of de geven na een lager gelegen oppervlak wordt doorgevoerd. Anders dan bij een lichtkoepel, heeft u bij de aanschaf van een daglichtbuis de mogelijkheid om deze op de geven of op het dak te plaatsen. In het assortiment van Lichtkoepelgigant treft u lichtbuizen van polycarbonaat. Door het plaatsen van deze buizen zorgt u voor meer licht zonder gebruik te hoeven maken van elektriciteit.

De feiten op een rij:

  • Bestaat uit één buis
  • Kan op een plat en hellend dak worden geplaatst en ook op de gevel
  • U profiteert overdag van meer daglicht
  • Er kunnen grote afstanden voor daglichttransport worden gerealiseerd
  • U hoeft uw dakconstructie niet aan te passen

Lichtkoepel

Van origine bestaat een lichtkoepel uit één vierkant stuk kunststof of één stuk glas. Inmiddels is er veel veranderd op het gebied van lichtkoepels. Tegenwoordig zijn deze dakvensters beschikbaar van verschillende materialen, in verschillende maten en vormen en met verschillende isolatiewaardes. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een vierkante, ronde of rechthoekige lichtkoepel uitgevoerd in acrylaat (PMMA) voor een gewone toepassing of polycarbonaat (PC) voor een grote slagvastheid.

De feiten op een rij:

  • Bestaat uit één segment
  • Op plat dak
  • Goedkoper dan een lichtstraat
  • U heeft continue zicht op buiten
  • In de avond en nacht kunt u vanaf de bank genieten van de sterren