Verkopen jullie vlamdovende lichtkoepels?

Lichtkoepels vormen door hun brede toepasbaarheid een aanwinst voor zorginstellingen, kantoorpanden, woningen en scholen. Dat beetje extra licht maakt een wereld van verschil. Dat beetje kunnen we misschien beter weglaten, want wist u dat door een lichtkoepel wel 30% tot 50% meer licht in de ruimte wordt verspreid dan een raam van hetzelfde oppervlak doet?

Ons assortiment lichtkoepels

Lichtkoepels zorgen voor een diffuus licht vrij van schaduw en zijn ondanks hun lichte gewicht zijn mechanisch solide. Bij ons kunt u lichtkoepels aanschaffen in verschillende afmetingen, modellen, kleuren en uitvoeringen. Denk hierbij aan enkel-, dubbel-, drie-, en vierwandige lichtkoepels uitgevoerd in:

  • Glas
  • Polycarbonaat
  • Acrylaat

Lichtkoepels van deze materialen kunnen geleverd worden in de volgende modellen:

  • Rond
  • Vierkant
  • Piramide
  • Bolvormig

Eigenschappen lichtkoepels

Lichtkoepels gaan al tijden mee. Niet gek als u beseft dat de lichtkoepels worden geproduceerd uit hoogstaande materialen als glas, polycarbonaat en acrylaat. Deze kunststofsoorten hebben verschillende eigenschappen. Lichtkoepels van acrylaat en polycarbonaat zijn zeer:

  • Solide: De lichtkoepels van polycarbonaat en acrylaat zijn zeer solide door de sterkte eigenschappen van deze kunststofsoorten. Er wordt vaak voor acrylaat gekozen voor een gewone toepassing. Is er meer slagvastigheid vereist? Dan is het verstandig een lichtkoepel aan te schaffen va polycarbonaat.

  • Thermoplastisch: Beide kunststofsoorten zijn thermoplastisch. Dat wil zeggen dat deze materialen zacht worden bij een bepaalde (hoge) mate van verhitting. Voordelig hieraan is dat de mogelijkheid bestaat om het materiaal te opnieuw te gebruiken. Immers kan zowel polycarbonaat als acrylaat bij verhitting versnipperd worden en omgebogen worden tot andere vormen. Dat maakt hergebruik mogelijk.

  • Vlamdovend? Verhitting ervoor zorgt dat zowel acrylaat als polycarbonaat bij een zeer hoge temperatuur wat zacht wordt. De koepels kunnen een lichte brand aan, maar zijn beide niet-vlamdovende materialen. Da materialen zijn daarentegen wel te classificeren aan de hand van zogenaamde brandklasses. Waar polycarbonaat brandklasse 2 heeft, heeft acrylaat brandklasse 4. Dat wil zeggen dat een lichtkoepels gemaakt van polycarbonaat beter bestand is tegen vlammen. Wanneer de wens bestaat om de koepels brandwerend te maken, dan is het noodzakelijk om extra materialen aan te brengen.