Solatube kopen: Gratis thuisbezorgd

Het is bewezen dat met natuurlijk daglicht mensen beter presteren en zich prettiger voelen dan bij onnatuurlijk licht. Met een daglichtbuis floreert het binnenklimaat. Onze daglichtbuizen zijn nauwverwant aan Solatubes. Onze daglichtbuizen doen niet onder voor een Solatube. Deze buizen zijn kleine lichtkoepels die daglicht opvangen en transporteren naar een ruimte. De ruimte kan verschillend zijn, praktisch elke ruimte in het huis kan verlicht worden door een Solatube en daglichtbuizen. Een daglichtbuis of een Solatube kan een lengte hebben van wel tien meter, daardoor is er veel mogelijk.

De veelzijdige toepassingen van een daglichtbuis Solatube

Een daglichtbuis, ook wel bekend als light tube en solar tubes, bestaat uit een kleine koepel die aan de buitenzijde van het huis wordt geplaatst, op het dak of op de zijgevel. Door de koepel kan daglicht binnenvallen wat door een spiegelende reflectiebuis naar een ruimte binnenshuis wordt ‘geleid’, en uiteindelijk door een plafondplaat (die lijkt op een plafondspot) de ruimte bereikt. Je kunt een soortgelijke daglichtbuis zoals de Solatube plaatsen op verschillende daken:

 • Een solatube op een hellend dak
 • Een solatube plat dak is ook geen probleem
 • In een zijgevel kan deze buis ook geplaatst worden

Daarnaast kan een daglichtbuis zoals een Solatube geplaatst worden op verschillende type daken:

 • Daken met dakpannen
 • Een dak met een rieten kap
 • Op sneldekkers
 • Een staaldak is ook geschikt

Daglichtbuizen zoals de Solatube zorgen ervoor dat daglicht ruimtes kan bereiken die normaliter geen direct toegang hebben tot een dak of een plek waar daglichttoetreding mogelijk is. Een solatube is zeer nuttig als je daglicht wilt in de volgende ruimtes:

 • De hal
 • De badkamer
 • Het toilet
 • Een walk in closet

Verlichting door lampen is overdag niet meer nodig, wat volgende onze solatube ervaringen niet alleen zorgt voor een lagere energierekening maar ook voor een comfortabeler woonklimaat. Het kopen van een soortgelijke daglichtbuis zoals de Solatube heeft nog meer voordelen. Zo laat het daglicht door, maar houdt stralingswarmte, UV-straling en het geluid van bijvoorbeeld regen of hagel buiten.

Wat zijn de ervaringen met onze daglichtbuizen die nauwverwant zijn aan de Solatube?

De ervaringen van mensen met onze daglichtbuizen zijn erg positief. Niet alleen de ervaringen van doe-het-zelvers of aannemers omdat een daglichtbuis ten opzichte van een lichtkoepel of andere oplossing als voordeel heeft dat de dakconstructie niet aangepast hoeft te worden (wat ook erg scheelt in de kosten van een dergelijk project). Daarnaast zijn de ervaringen met daglichtbuizen positief door het natuurlijke effect van een aangenaam diffuus licht, en het feit dat er veel licht binnenvalt door de hoge spiegelwaarde van de buis dan vergeleken met lichtkoepels en dakkoepels.