De schroefgaten van de oude en nieuwe lichtkoepel komen niet overeen, wat nu?

Wanneer je opmerkt dat de schroefgaten van jouw oude en nieuwe lichtkoepel niet overeenkomen, heb jede keuze gemaakt om jouw bestaande lichtkoepel te vervangen. Je kan daar verschillende redenen voor hebben. Voordelig voor je is dat het vervangen van lichtkoepels goedkoper is dan het plaatsen van compleets nieuwe lichtkoepels op een plat dak.

Redenen voor plaatsen nieuwe lichtkoepel

Redenen voor het plaatsen van een nieuwe lichtkoepel zijn er genoeg. Het kan zijn dat:

  • Je andere wensen hebt voor jouw lichtkoepel. 
    Je hebt bijvoorbeeld behoefte aan een lichtkoepel die de mogelijkheid heeft om de ruimte te ventileren of je wil een lichtkoepel aanschaffen met meerdere schalen om de isolatie van jouw woning te vergroten.

  • Jouw lichtkoepel is verouderd.
    De gemiddelde levensduur van een lichtkoepel is ongeveer 20 jaar bij goed onderhoud. Je merkt inmiddels dat jouw oude lichtkoepel na jaren trouwe dienst zijn beste tijd heeft gehad.

  • De lichtkoepel is beschadigd.
    Nadat je de voordelen van jouw oude lichtkoepel volledig heeft benut is op een bepaald moment de rek uit de lichtkoepel. Wanneer jouw oude lichtkoepel begint te lekken door (verwaarloosde) condensvorming is het verstandig om een nieuwe lichtkoepel te plaatsen.

Het is mogelijk om jouw lichtkoepel te vervangen wanneer deze hetzelfde formaat heeft als jouw nieuwe lichtkoepel. Je doet er dan wél verstandig aan om de opstand van de oude lichtkoepel te laten zitten. Dit maakt het installeren niet alleen stukken eenvoudiger. Het is voor jou ook stukken voordeliger. En soms maakt het dan niet uit of de meegeleverde schroeven van jouw nieuwe lichtkoepel niet in de oude gaten passen. Onze lichtkoepels voorzien wij standaard van een afdichtingsband die over de oude gaten heengaat. Je dient enkel nieuwe gaten te boren zodat je de nieuwe schroeven van de lichtkoepel in de opstand kunt draaien.