Heb ik een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van een lichtkoepel?

Voordat grote of kleine bouwplannen uitgevoerd gaan worden, is het altijd goed om te kijken naar welke eventuele vergunningen er nodig zijn. Zo ook voor het plaatsen van een lichtkoepel in jouw aanbouw, keuken, zolderkamer of woonkamer. Een lichtkoepel is weliswaar niet een extreem groot bouwproject, maar zijn hier eigenlijk vergunningen voor nodig? Heb je al uitgezocht of er een omgevingsvergunning nodig is voor het plaatsen van een lichtkoepel?

Wanneer een omgevingsvergunning nodig is

Een lichtkoepel zorgt voor een heel mooie en natuurlijke verlichting in jouw huis. Al tijden droom je van zo’n mooie lichtkoepel en nu is daar eindelijk het moment: het aanschaffen van de lichtkoepel. Maar moet je nu wel of niet langs het gemeentehuis gaan om een omgevingsvergunning aan te schaffen?

Een lichtkoepel kan zonder omgevingsvergunning geplaatst worden als het aan de volgende twee voorwaarden voldoet:

  1. De lichtkoepel mag niet meer dan 0.6 meter uitsteken ten opzichte van het dakvlak
  2. De zijden van de lichtkoepel moet aan alle kanten meer dan 0.5 meter van de dakrand geplaatst worden.

Woon je in een pand dat door het Rijk is aangewezen als beschermd stads- of dorsgezicht, dan is het raadzaam om contact op te nemen met jouw gemeente. Wellicht kan er een uitzondering gemaakt worden en kan je de lichtkoepel gewoon vergunningsvrij plaatsen.

Welke lichtkoepel wordt het?

Inmiddels heb je  uitgevogeld of die omgevingsvergunning nodig is voor het plaatsen van de lichtkoepel. Heb je deze niet nodig? Dat is fijn! Dan ben je nu toe aan de volgende stap: het uitkiezen van de mooiste lichtkoepel. De lichtkoepels bij Lichtkoepelgigant zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Wist je dat wij drie soorten uitvoeringen verkopen?

  • Standaard heldere lichtkoepels
  • Zonwerende uitvoering
  • Lichtkoepel opaal (zonlicht zonder inkijk)

Jouw lichtkoepel gratis thuis bezorgd

Bestel jouw nieuwe lichtkoepel bij Lichtengigant en profiteer van de gratis bezorging én 10 jaar garantie op jouw lichtkoepel. Wil je een lichtkoepel vervangen? Wij plaatsen geen opstanden, maar klimmen wel graag op jouw dak om de lichtkoepel te monteren.