085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Maken jullie gebruik van mastiekhoeken bij installatie van jullie producten?

Met een flinke portie voorpret kijkt u uit naar de nieuwe lichtkoepel of daglichtbuis. En terecht. Hoe heerlijk is het om in de woonkamer of zolderkamer overladen te worden door puur daglicht. Zelfs op een bewolkte dag hoeft u onder de lichtkoepel geen lichtje aan te doen: de lichtkoepel zorgt ervoor dat u met dit prettige daglicht uw spannende boek verder kunt lezen. En geen kunstlicht aan overdag, dat scheelt ook nog eens in de energiekosten. De bewolkte wolken barsten open en het getik van de regen brengt u terug naar de realiteit: het dak moet nog lichtkoepel-proof gemaakt worden.

Wat is een mastiekhoek?

Wanneer er een nieuw product aangeschaft wordt, is vooronderzoek erg belangrijk. Dus terecht dat u zich afvraagt: ‘maken jullie gebruik van mastiekhoeken bij de installatie van jullie producten?’ Maar allereerst goed om scherp te hebben wat het nut van een mastiekhoek is. Een mastiekhoek is een afwerking die gebruikt wordt voor de dakrand en zorgt kortgezegd voor goede isolatie en voorkomt lekkage bij de dakrand. Dat is natuurlijk ideaal, maar hoe komt dat? De mastiekhoek sluit heel nauw aan op de dakrand en ondersteunt daarmee de dakrand.

Het werkt het installeren van de lichtkoepel?

Wij monteren de lichtkoepels op een lichtkoepel-proof dak. Dit houdt in dat wij niet het dak bewerken – zagen, afwerken – en niet de opstand plaatsen, maar wél de lichtkoepel zelf installeren.

Wij raden altijd aan om een professioneel dakdekkingsbedrijf in te huren voor het voorbewerken van het dak. Heeft u al een lichtkoepel en moet deze vervangen worden? Dan is het dak er al helemaal klaar voor om de lichtkoepel te laten vervangen door onze montageservice. Is uw dak al klaar voor de komst van de lichtkoepel? Top. Dan klimmen wij graag het dak op om uw lichtkoepel te monteren. Goed om te weten: wij brengen landelijke voorrijkosten van €95,- in rekening. Daarnaast wordt er €25,- per koepel gerekend voor de montagekosten.