085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Is een daglichtbuis af te sluiten zodat er helemaal geen licht binnenkomt?

Overdag geniet u intens van het pure licht dat uit de daglichtbuis komt. Nog geen moment heeft u spijt gehad van deze aanschaf: de daglichtbuis is geïnstalleerd zonder dat de dakconstructie aangepast hoefde te worden, het neemt verrassend weinig ruimte in beslag en er elke dag weer komt er een optimale hoeveelheid licht binnen door de buis. Ook vindt u het erg verbazingwekkend hoe de daglichtbuis geen geluiden van buitenaf doorlaat.

Superfijn natuurlijk, die voordelen voor overdag. Maar een daglichtbuis kan wel eens lastig zijn als u bijvoorbeeld nachtdienst heeft gehad en dus overdag wilt slapen. Of wanneer de slaapkamer ’s nachts maar niet donker genoeg kan zijn. Is een daglichtbuis dan af te sluiten?

Daglicht dimmer

Op sommige momenten kan het vele licht dat door de daglichtbuis stroomt net even níet uitkomen. U wilt graag een donkere ruimte creëren om bijvoorbeeld overdag even te kunnen slapen of om film te kijken. Gelukkig is er voor bijna alles wel een oplossing, zo ook voor deze kwestie. Zo zijn er mogelijkheden voor een verduisterset en een verlichtingsset

Nadat u deze daglichtdimmer heeft aangeschaft, kunt u zowel overdag als in de nacht optimaal van uw daglichtbuis. Zeker nu u weet dat de daglichtbuis ook afgesloten kan worden.