Houdt een lichtkoepel warmte tegen?

De zomer komt er weer aan of is al ruime tijd aanwezig in het land. Dat betekent warm weer, veel zonnestralen en dat dankzij een gulle zon. Op een zonovergoten dag kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Ook binnenhuis is de zomer dan voelbaar. Het liefst willen we het binnen zo koel mogelijk houden, maar hoe zit dat met een lichtkoepel? Houdt een lichtkoepel warmte tegen?

Een lichtkoepel heeft veel voordelen – extra daglicht, ventilatie, dakbetreding –, maar kan tijdens de zomer voor de nodige uitdagingen zorgen. Een lichtkoepel met standaard glas of standaard kunststof zal veel meer warmte aantrekken. Staat uw lichtkoepel op het zuidwesten, dan kan het in sommige gevallen zo warm worden dat het niet meer uit te houden is. Een dergelijke ongezonde leefomgeving moet natuurlijk voorkomen worden.

Zo houdt een lichtkoepel warmte tegen

Een lichtkoepel houdt warmte tegen, mits het aan bepaalde voorwaarden voldoet. Heeft u nog geen lichtkoepel of wilt u uw lichtkoepel vervangen? Deze tips houdt de warmte buiten:

  • Zonwerend glas: kies voor onze zonwerende lichtkoepels met zonwerend glas of zonwerend kunststof. Zonwerend glas of kunststof reflecteert de zon en houdt zo de warmte buiten.
  • Meerdere wanden: hoe meer wanden uw lichtkoepel heeft, hoe beter de isolatie. Een driewandige lichtkoepel houdt bijvoorbeeld meer warmte én geluiden buiten het huis dan een enkelwandige lichtkoepel

Heeft u al een prachtige lichtkoepel op het dak liggen, maar zonder zonwerende elementen? Dan zijn er gelukkig een aantal oplossingen die tóch de warmte buiten het huis houden:

  • Reflecterende verf of coating: behandel de buitenzijde van de lichtkoepel met reflecterende verf of reflecterende coating. De zonnestralen worden zo eenvoudig teruggekaatst en de verf vermindert aanzienlijk de warmte.
  • Warmtewerende folie: zelfklevende raamfolie met een warmtewerende laag zorgt ervoor dat de zonnestralen gereflecteerd worden. De warmtewerende folie is verkrijgbaar voor glas en kunststof.
  • Schaduwdoeken: een schaduwdoek is een eenvoudige oplossing voor het warmteprobleem. De zonwerende doek houdt warmte eenvoudig tegen. Het voordeel is dat de doek bij koudere temperaturen eenvoudig eraf te halen is. Een aandachtspunt voor de schaduwdoek: let erop dat deze goed gevestigd wordt en alsnog genoeg licht doorlaat.

Zonwerende lichtkoepels zijn verkrijgbaar bij de Lichtkoepelgigant. Bestel uw zonwerende lichtkoepel, wij bezorgen gratis door het hele land!