Hoeveel weegt een lichtkoepel?

U wilt voor het eerst of – omdat u inmiddels een goede ervaring heeft met onze producten – opnieuw een lichtkoepel aanschaffen. Dat u interesse heeft in onze lichtkoepels is meer dan goed te begrijpen. Een lichtkoepel brengt daglicht in de zuiverste vorm uw huis binnen. Daglicht heeft een scala aan voordelen. U heeft vast wel eens zo’n moment gehad dat u van een sombere en donkere ruimte naar een lichte ruimte liep en opeens bedacht: wat is dát een verademing! Daglicht in de woonkamer, zolderkamer of aanbouw zorgt ervoor dat we ons onder andere prettiger en energieker voelen en meer alert zijn. Wie wilt dat nu niet?

U bent nu op zoek naar een nieuwe lichtkoepel, maar voor de montage is het bijvoorbeeld handig om te weten hoeveel een lichtkoepel weegt. Het gewicht van een lichtkoepel hangt erg af van het formaat lichtkoepel en het materiaal. Een glazen lichtkoepel weegt logischerwijs veel zwaarder dan een lichtkoepel van kunststof.

Gewicht glazen lichtkoepel

In ons assortiment hebben we glazen lichtkoepels van twee formaten en dus ook twee verschillende gewichten:

  • Glazen lichtkoepel 70 x 100 cm = 33 kg
  • Glazen lichtkoepel 130 x 130 cm = 65 kg

Gewicht kunststof lichtkoepel

Kunststof lichtkoepels wegen veel lichter dan glazen lichtkoepels. De kunststof variant is in verschillende formaten te verkrijgen en daarnaast is er altijd de optie om te kiezen voor extra isolatie door middel van bijvoorbeeld een dubbelwandige lichtkoepel. Hoe groter het formaat en hoe meer wanden de lichtkoepel heeft, hoe zwaarder het product. Toch zal een lichtkoepel nooit meer dan 15 kg wegen. Ideaal dus als u zelf het dak op wilt om de kunststof lichtkoepel te monteren. Het gewicht hangt dus af van de grote en het aantal wanden. Qua richtlijn kunt u het onderstaande aanhouden:

Type

Volumieke massa (kg/m3)

  Acrylaat   1.180 - 1.200
  PC   1.200
  Glas   2.500

Onze montageservice

Bij voorbaat heeft u misschien al besloten om niet zelf het dak op te gaan. Om welke reden dan ook. Wij klimmen graag voor u het dak op, geen probleem. Maak gebruik van onze montageservice en laat ons vakkundig personeel uw lichtkoepel perfect vervangen.

Belangrijk om te weten:

  • Wij vervangen lichtkoepels, maar bewerken niet uw dak.
  • Montageservice voorrijkosten: €95,-
  • Montagekosten per product: €25,-