085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoeveel meter mag de daglichtbuis bedragen?

Een daglichtbuis past helemaal bij de maatschappelijke trend waarbij energiezuinig en bio-ecologisch wonen centraal staat. Met een daglichtbuis haalt u naast daglicht een stukje gezondheid in huis. Meer daglicht zorgt immers voor een hoger energielevel en een betere gemoedstoestand. Bovendien zorgt daglicht voor een fijne impuls voor uw interieur.

Een daglichtbuis is een natuurlijke lichtbron en zorgt door het spiegelend effect en de diffuser die de buis afsluit voor een mooie diffuus licht in de woning. Dit is niet het enige voordeel wanneer u een daglichtbuis plaatst. Andere voordelen zijn:

  • U hoeft de dakconstructie niet speciaal aan te passen
  • De buis heeft een hoge spiegelwaarde. Hierdoor komt er zelfs op dagen zonder zon daglicht naar binnen.
  • Enkel de natuurlijke verlichting van buiten komt door de buis heen. De buis laat stralingswarmte en uv-straling tegen.
  • De buis is goed geïsoleerd. Warmte en zelfs geluid van buiten wordt tegengehouden door de daglichtbuis.
  • Natuurlijk daglicht stroomt de ruimte binnen
  • Geluid van regen en hagel hoort u niet binnenshuis

Kleuren in huis komen het best tot hun recht met daglicht. Haal daglicht in huis door het plaatsen van een daglichtbuis. Zo oogt die sombere bijkeuken met het ene raam weer wat vriendelijker door de installatie van deze daglichtoplossing.

Verlengstukken voor uw daglichtbuis

Soms is het zo dat niet alle plekken bereikt kunnen worden met een daglichtbuis. U kunt dit probleem ondervangen door de daglichtbuis te verlengen. Soms kunt u met meerdere verlengstukken zelfs complete verdiepingen overslaan.

LichtkoepelGigant verkoopt twee type daglichtbuizen:

  • De standaard platdak uitvoering
  • Een daglichtbuis voor een hellend dak

De standaard platdak uitvoering heeft een lengte tussen koepel en onderliggende ruimte van 40cm. De hellend dak uitvoering heeft een standaard lengte van 90 cm. Zowel voor de standaard platdak uitvoering met een diameter van 250 mm als voor de hellend dak uitvoering met een diameter van 350 mm kunt u een verlengbuis aanschaffen. Deze verlengbuis heeft een werklengte van 62,5 cm.

  • De daglichtbuis met een diameter van 250 mm kunt u maximaal verlengen tot 4 meter.
  • De daglichtbuis met een diameter van 350 mm kunt u maximaal verlengen tot max 8 meter.

Advies

Wilt u een grotere afstand afleggen dan mogelijk is met één verlengbuis? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies.