085-2102300
ma - zat: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe veilig zijn lichtkoepels

Heerlijk. Gordijnen dicht, maar toch daglicht in huis. Zonder dat uw privacy wordt afgenomen kunt u overdag baden in het licht die de lichtkoepel doorlaat en ’s avonds naar de sterren kijken bij een heldere lucht. Geen pottenkijkers die dit tafereel verstoren. Tenminste, niet als het aan Lichtkoepelgigant ligt. Toch kunnen inbrekers manieren vinden om uw huis binnen te komen. Wat kunt u doen om dit te voorkomen?

Inbraakwerende lichtkoepel

Meer natuurlijk licht in uw woning zonder dat de veiligheid in het geding komt. In het assortiment van Lichtkoepegigant hebben wij momenteel twee soorten koepels:

  • Bik Lichtkoepel C inbraakwerend.
  • Lichtkoepel glas inbraakwerend.

Veiligheidsmaatregelen voor uw lichtkoepel

Inbrekers zullen altijd geneigd zijn de kleinst mogelijke kans aan de grijpen om een woning binnen te glippen. Aan u om deze kans zo nihil mogelijk te maken. Eén van de dingen die u kunt doen om inbrekers te weren is zorgen dat u een goed onderhouden lichtkoepel heeft.

Lichtkoepel met Politiekeurmerk Veilig Wonen

De wat oudere lichtkoepels zijn vaak gemaakt van zacht materiaal dat gemakkelijk met een stanleymes door te snijden is of waarvan te schroeven zo open te draaien zijn. Tip ter voorkoming van inbraak: gebruik ééntoerschroeven.

Inbrekers kunnen zich binnen een enkele seconde toegang tot uw woning verschaffen. Wanneer u in het bezit bent van een lichtkoepel van zacht kunststof is het tijd om uw deze te vervangen voor een variant met breukvast materiaal dat voorzien is van een politiekeurmerk veilig wonen. Een keurmerk voor huizen die voldoen aan de eisen op het gebied van sociale veiligheid en inbraakpreventie.

Schoonmaken van lichtkoepels

Door de constante blootstelling aan allerlei weersomstandigheden kan de lichtkoepel in de loop der tijd tekenen van ouderdom vertonen. U kunt dit voor zijn als u de koepel goed onderhoudt. Naast dat een beschadigde en vieze koepel in de weg staat van een mooie lichtdoorlating, kan het ook de gevoeligheid voor inbraken vergroten door verzwakking van het materiaal. Maak uw lichtkoepel daarom regelmatig goed schoon met een reinigingsmiddel, maar gebruik om beschadiging te voorkomen géén schuurspons.

Onze adviseurs uit onze showroom en onze helpdeskmedewerkers kunnen u vakkundig te woord staan omtrent vragen over de veiligheid van lichtkoepels. Schroom niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag!