085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe repareer ik mijn lichtkoepel?

Een lichtkoepel is een element aan uw woning dat voor heel wat voordelen zorgt. Lichtkoepels zorgen voor een vriendelijkere en optisch ruimere woning doordat ze voor heel wat lichtinval zorgen. Helaas gaat een lichtkoepel niet een lang leven mee. Om de levensduur te verlengen is het verstandig uw daklichtsysteem regelmatig te onderhouden.

Redenen voor reparatie van uw lichtkoepel

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor vervanging of reparatie van uw lichtkoepel.

  • Beschadiging door verkeerd schoonmaken; uw lichtkoepel reinigt u bij voorkeur met een zachte spons. Bij flinke aanslag kunt u een neutrale zeep gebruiken.
  • Condensvorming; condens treedt op door de uitstoot van dampen die zowel acrylaat als polycarbonaat doorlaten. Om dit tegen te gaan zorgt u voor een dakopstand, waardoor u ruimte tussen het dak en de koepel creëert.
  • Lekkage; wanneer de lichtkoepel niet goed is gemonteerd, heeft u kans op lekkage.
  • Vervorming; elke verwarming zorgt voor vervorming van de lichtkoepel. Probeer hitte-uitstraling zoveel mogelijk te voorkomen door een dakopstand te plaatsen. De dakkoepel heeft een barrière nodig om de warmte – bijvoorbeeld van bitumen – tegen te houden.
  • Verkleuring: na enige tijd kan er een lichte verkleuring optreden. Dit komt vaker voor bij lichtkoepels van polycarbonaat dan bij lichtkoepels van acrylaat.

Bij verkleuring, condensvorming of beschadiging hoeft u niet direct actie te ondernemen. Tenzij u de lichtkoepel daardoor ziet als een ontsierend element. Lekkage, vervorming en scheuren in het materiaal zijn wél redenen om uw lichtkoepel direct te vervangen of repareren.

Stappenplan reparatie bij lekkage lichtkoepel

Bent u handig, dan zorgt u zelf voor de reparatie aan uw lichtkoepel. Bij een lekkage kunt u de volgende stappen ondernemen om de kieren en naden rondom de lichtkoepel te vervangen:

  1. Borstel het oppervlak rondom de lichtkoepel schoon.
  2. Breng een rubber seal aan.
  3. Plaats de rubber textielband om naden en kieren te overbruggen en druk dit goed aan.
  4. Dicht de lichtkoepel af door nogmaals een laag rubber seal aan te brengen.

Lichtkoepel vervangen door Lichtkoepelgigant

Bij vervorming en grote scheuren raden wij reparatie niet aan. Een betere optie is om uw lichtkoepel te vervangen. Wanneer u een vervanging van uw lichtkoepel wenst, kunt u dit zelfs doen, mits u handig bent. Laat u het vervangen van uw dakkoepel liever over aan een professional? Dan helpen wij u graag verder.