Hoe open en sluit ik mijn lichtkoepel?

Een lichtkoepel is de poort naar meer licht en lucht. Letterlijk. Door een lichtkoepel in uw huis te laten plaatsen, baadt uw leefruimte in daglicht en heeft u de mogelijkheid om de ruimte op een natuurlijk manier te ventileren.

Ventileren, hoe doet u dat eigenlijk? Wanneer u de wens heeft om meer licht binnen te laten en uw ruimte tegelijk op een natuurlijke manier door te luchten, kunt u besluiten een lichtkoepel aan te schaffen. Zorg dan wel dat u een lichtkoepel uitkiest met een passende opstand.

Een dakopstand voor uw lichtkoepel

Voor veel lichtkoepels is het belangrijk ruimte te creëren tussen het dak en de lichtkoepel. Redenen hiervoor zijn:

  • De lichtkoepel kan vervormen zonder dakopstand. Met name in de zomer. Door de warmte die dakbedekking als bitumen kan uitstralen is het mogelijk dat het raam van de lichtkoepel vervormt. Door een afstand te creëren tussen het dak en de lichtkoepel is er ruimte om deze hitte weg te houden.
  • Er kan condensvorming optreden zonder dakopstand door de uitstoot van dampen. Zowel de lichtkoepels van polycarbonaat als acrylaat hebben ruimte nodig om te ‘ademen’.

Type dakopstanden voor uw lichtkoepel

Deze verbinding tussen uw dak en lichtkoepel is uitvoerbaar in verschillende types. In het assortiment van Lichtkoepgigant vindt u verschillende soorten opstanden:

  • Polyester opstanden; dit zijn stabiele en kwalitatieve vormvaste opstanden.
  • Ventilatie opstanden; met voorgemonteerd ventilatieraam.
  • PVC-opstanden; deze opstand zijn bestand tegen UV-straling en verschillende weertypes.

Handmatige of elektrische bediening

Ventilatie-opstanden zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. U opent uw dakkoepel handmatig met een daarvoor bestemde slingerstok van 1.75 cm. Wilt u liever een elektrische bediening aanschaffen? Dat is mogelijk. U kunt kiezen voor een elektrische bediening met een kettingmotor of een elektrische bediening met elektrospindel.

Mocht u meer vragen hebben over ventilatiemogelijkheden van onze lichtkoepels? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze experts staan u graag te woord.