Hoe maak ik mijn lichtkoepel ventilerend?

Heeft u een lichtkoepel in huis en heeft u de wens om uw woning te voorzien van schone lucht? Dan is het prettig wanneer uw lichtkoepel op elk gewenst moment open en dicht kan doen om uw huis van constante luchtverversing te voorzien. Bij Lichtkoepelgigant is het mogelijk om uw lichtkoepel ventilerend te maken.

Waar huizen vroeger nog kieren en spleten hadden, zijn onze huizen van tegenwoordig stukken beter geïsoleerd. Dat is wel zo comfortabel. U zit er immers knus en warmpjes bij tijdens koude dagen. duurzaamheid is isolatie. Niets voor niets wordt er door veel bedrijven ingezet op spouwmuurisolatie. Toch is het potdicht houden van uw huis niet goed voor de luchtkwaliteit in huis. Doordat de isolatie van veel huizen momenteel zo goed is, zijn deze huizen luchtdicht. Dat wil zeggen dat er amper nieuwe schone lucht wordt aangevoerd. Dit heeft als gevolg dat er condensatie ontstaat en wellicht schimmelplekken.

Tips constante luchtverversing

Houd condens- en schimmelvorming tegen door de volgende tips op te volgen:

  • Zorg voor constante luchtverversing in huis door het ventilatierooster open te laten staan. Ook kunt u uw raam op een kiertje zetten
  • Lucht ruimtes – ook in de winter – met enige regelmaat
  • Schaf een lichtkoepel met opstand aan of haal een ventilatieraam in huis

Plaats een ventilatieraam

Een manier om meer schone lucht in huis te halen is door uw lichtkoepel ventilerend te maken. Bij Lichtkoepelgigant is dat mogelijk. Elke lichtkoepel wordt gemonteerd op een opstand waar vervolgens weer schroeven of klemmen opzitten. Uw lichtkoepel kan pas worden geopend wanneer u zorgt draagt voor een ventilatieraamwerk. Bij Lichtkoepelgigant kunt u deze aanschaffen in de vorm van een ventilatieraam.

Een ventilatieraam plaatst u tussen de kunststof opstand en de lichtkoepel in. Door dit ventilatieraamwerk is het mogelijk om uw lichtkoepel 30 centimeter omhoog en omlaag te brengen. Om dit mogelijk te maken heeft u een spindel nodig. Zo kunt u heel eenvoudig handmatig uw lichtkoepel openen.

Landelijke lichtkoepel vervangservice

Geeft u technische klussen en montagewerk liever uit handen? Maak dan gebruik van onze landelijke lichtkoepel vervangservice om uw lichtkoepel ventilerend te maken. Wij zorgen ervoor dat het ventilatieraam op de opstand wordt gemonteerd en plaatsen uw lichtkoepel hier overheen.