085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe lang gaan lichtkoepels mee?

Ondanks de goede kwaliteit van onze lichtkoepels, gaan ze niet ons hele leven lang mee. Maar er zijn wel manieren om de levensduur van uw lichtkoepel te verlengen. Het sleutelwoord hierbij is ‘onderhouden’.

Het sleutelwoord voor het behoud van uw lichtkoepel is niet voor niets een werkwoord. Om uw lichtkoepel zo lang mogelijk in de staat te houden zoals deze was toen u de lichtkoepel kocht, is het belangrijk om tijd te investeren. Belangrijk is om niet met een emmertje sop het dak op te gaan om het vuil van de plaat te schrobben. Schuursponsjes zijn uit den boze en zeep ook. Natuurlijke zeep en zachte sponsjes zijn daarentegen de remedie tegen vieze lichtkoepels. Met een regelmatige schoonmaaksessie verlengt u de levensduur van uw dakkoepel. Bovendien zorgt u voor een helderder zicht. Wel zo prettig voor u en uw gezinsleden.

Verschillende lichtkoepels: verschillende levensduur

Een lichtkoepel gaat – afhankelijk van het gebruikte materiaal – ongeveer 20 jaar mee. U kunt bij Lichtkoepelgigant kiezen diverse materialen voor uw lichtkoepel. In ons assortiment vindt u lichtkoepels van:

  • Polycarbonaat
  • Acrylaat
  • Glas

Polycarbonaat is slagvaster dan acrylaat of glas. Deze daglichtoplossing zal dus langer meegaan dan lichtkoepels gemaakt van acrylaat of glas. Toch kan het voorkomen dat kleine scheuren of andere beschadigingen leiden tot lekkages of condensvorming. Mocht u een beschadiging bespeuren, onderneem dan actie en zorg voor een vervangende of nieuwe lichtkoepel.

Lichtkoepel vervangen

Pas wanneer een lichtkoepel zijn beste tijd heeft gehad is het tijd om deze te vervangen. Vervangen is altijd voordeliger dan het plaatsen van een compleet nieuwe daglichtoplossing. Kijk daarom of het nodig is de koepel in het geheel te vervangen of dat er slechts nieuwe wanden in de koepel geplaatst mogen worden. Wanneer het voldoende is om enkel een nieuwe wand te plaatsen, is het niet nodig om de huidige dakopstand op te lichten.