085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe kan een lichtkoepel helpen om geluid te isoleren?

Het daglicht dat een lichtkoepel uw woning binnenlaat heeft vele voordelen ten opzichte van kunstlicht. Dat blijkt onder andere uit vele onderzoeken naar de effecten van daglicht op onze gesteldheid. Zo voelen we ons namelijk stukken energieker door het toelaten van daglicht en wordt ons biologisch ritme positief beïnvloed door overvloedig daglicht.

Naast de positieve eigenschappen voor onze gesteldheid die we direct aan het daglicht kunnen toebedelen, heeft gebruik van een lichtkoepel ook een positieve werking op onze portemonnee, de uitstraling van onze meubels en ons woongenot.

Zo zorgt een lichtkoepel voor:

  • Veel natuurlijk licht: Het gebruik van een lichtkoepel zorgt voor het verlichten van een groot oppervlak van de woning of de kantoortuin. Hierdoor komen onze meubels mooier uit, de kleuren in onze woningen worden helderder en ruimtes lijken groter door het optische effect van het daglicht

  • Goede geluidsisolatie: Een goede isolatie van een woning is onontbeerlijk. Niet alleen bespaart u op uw energierekening en de belasting op het milieu. Ook realiseert u met een lichtkoepel een gezond leefklimaat en verhoogt u de waarde van de woning.

  • Sterke geluidswering: Door een kunststof lichtkoepel te plaatsen die bestaat uit tenminste drie wanden zorgt u voor een aanzienlijke geluidsreductie bij regen of hagel. Een nog betere daglichtoplossing is het plaatsen van een dakraam of lichtkoepel uitgevoerd in glas. Glas heeft een massa, die tweemaal groter is dan kunststof, met als logisch gevolg een veel betere geluidsisolatie.