085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe duurzaam is een lichtkoepel?

Duurzaam leven is een hot item. Het is een term die veel voorkomt in de politiek, het nieuws en in de bouwwereld. Zo ook bij Lichtkoepelgigant. Wij geven om de aarde en willen het milieu daarom zo min mogelijk belasten. Voor ons, maar ook voor de generaties na ons. Een van de manieren waarop wij dit doen, is de mogelijkheid om bij ons een lichtkoepel aan te schaffen.

Hoe duurzaam is duurzaam?

Dat een lichtkoepel duurzamer is dan een gloeilamp mag een feit zijn. Het is immers een natuurlijke lichtbron . Maar hoe duurzaam is duurzaam precies? Dat is een vraag die beantwoord kan worden door meerdere factoren onder de loep te nemen. Een besparing op het energieverbruik is door een lichtkoepel een logische gevolg, maar om dit te bereiken dient er wel een goede isolatie van daglichtvoorzieningen aanwezig te zijn. Ook het waterdicht maken van een lichtkoepel kan bijdragen aan een besparing op het energieverbruik. Bij de montage wordt daar al rekening mee gehouden door de zijkanten af te dichten met kit en afdichtingsband.

Een andere factor dat zorgt voor een lager energieverbruik is dat de verlichting in de buurt van lichtkoepels 4 tot 5 uur minder lang hoeven aan te staan. De lichtkoepel laat zoveel licht door dat kunstlicht minder nodig is.

Lichtkoepels plaatsen: een duurzame investering

Kosten van een lichtkoepel zijn afhankelijk van het formaat, de vorm koepel en het materiaal van de lichtkoepel. Bij Lichtkoepelgigant kunt u kiezen uit verschillende materialen en soorten lichtkoppels:

  • Lichtkoepels original: verkrijgbaar in piramidevormig rechthoekig, in bolvormig vierkant, bolvormig rechthoekig en bolvormig rond. De lichtkoepels kunnen vervaardigd worden uit acrylaat (PMMA) of slagvast polycarbonaat.

  • Glazen lichtkoepels: een glazen lichtkoepel, leverbaar tot 4 keer dubbelwandig.

  • Inbraakwerende lichtkoepels: beschikbaar in twee vormen; Bik Lichtkoepel C inbraakwerend en Lichtkoepel glas inbraakwerend. Beide koepels voldoen aan de laatste regelgeving op het gebied van inbraakwerendheid.

Duurzamer wordt een lichtkoepel wanneer u rekening houd met isolatie. Om dit te realiseren, kunt u kiezen voor een koepel met 2 of meer wanden. Een glazen koepel biedt voordelen ten opzichte van lichtkoepels die van Acrylaat of polycarbonaat zijn gemaakt. Een dakkoepel van glas is een goede keuze wanneer u wat meer isolatie wil of het geluid van buiten, buiten wilt houden.

Minder energiekosten, meer energie

Bouwkundige oplossingen om energie te besparen kosten wat, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een lagere energierekening en dus ruimte in de portemonnee. Maar een ander gevolg is minstens zo belangrijk: de positieve effecten van natuurlijke lichtbronnen:

  1. Daglicht heeft een positieve invloed op de tevredenheid van mensen
  2. Het heeft een positieve invloed op de productiviteit van mensen
  3. Mensen die werken in een ruimte waar daglicht is, hebben een minder hoog gehalte aan stresshormonen in het lichaam.