085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Helder of opale uitvoering lichtkoepel?

Het zit ‘m in de naam. Lichtkoepels zijn koepels die licht door kunnen laten. Hierdoor kan je die donkere kamer in jouw woning weer letterlijk in het zonnetje zetten. Het is mogelijk om elke denkbare ruimte te voorzien van een lichtkoepel om zo meer ruimte en licht te creëren. In ons assortiment vind je  lichtkoepels en andere daglichtoplossingen die zijn uitgevoerd in verschillende kleuren, geuren en smaken.

Onze lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Zo is het mogelijk een ronde lichtkoepel aan te schaffen, maar ook vierkante en piramidevormige lichtkoepels ontbreken niet in ons assortiment.

Isolatiewaarde van lichtkoepels

Verschillende ruimtes vragen om verschillende mate van isolatie. Bij lichtkoepels geldt dat uit hoe meer wanden een lichtkoepel bestaat, hoe hoger de isolatiewaarde is. Dit geldt zowel voor glazen lichtkoepels als voor lichtkoepels gemaakt van hoogwaardig acrylaat en polycarbonaat. Bij ons is het mogelijk om jouw lichtkoepel uit te laten voeren met:

  • Een enkele wand
  • Een dubbele wand
  • Drie wanden
  • Vier wanden

Waar je een enkele wand gebruikt voor ruimtes waar isolatie geen rol speelt, is dat voor een vierwandige lichtkoepel heel anders. Deze lichtkoepel gebruik je in ruimtes waar isolatie onontbeerlijk is. Denk hierbij aan verwarmde ruimtes en ruimtes waarboven een grote lichtkoepel is geplaats. Over het algemeen geldt namelijk dat naarmate de lichtkoepel groter is, neemt de mate van het belang van isolatie toe. Zonder een goede isolatie zal de lichtkoepel zorgen voor een koudebrug.

Verschillende uitvoeringen

Het is mogelijk een lichtkoepel te bestellen in verschillende formaten en verschillende designs. Ook is het mogelijk om lichtkoepels te laten bestaan uit verschillende schalen. Daarbij kan je bij ons ook nog eens kiezen uit diverse varianten kunststof voor jouw lichtkoepel:

  • Helder: Een heldere lichtkoepel laat veel licht door. Wanneer je op jouw privacy gesteld bent, is het verstandig niet voor deze variant te kiezen.
  • Opaal: Een lichtkoepel met een ovalen schaal is melkwit en voorkomt doorkijk.