085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Is het mogelijk een dakterrasentree te plaatsen in een betonnen dak?

Leefruimte is heel veel waard. Zeker op plekken waar het schaars is. Een dakterras kan dan het verschil maken. Een dakterras zorgt voor het vergroten van de absolute leefruimte, voor meer woongenot, maar ook voor een waardestijging van uw huis. Om uw dakterras te betreden heeft u enkel een dakterrasentree nodig.

Een dakterrasentree zorgt ervoor dat men het platte dak zonder moeite kan betreden. Een voordeel van een dakterrasentree is dat er op elk moment van de dag toegang is tot de ‘stadstuin’. Ideaal voor broeierige zomeravonden of winteravondjes waarop je wilt genieten van een knapperend klein vuurtje in de frisse lucht. En dat allemaal met weids uitzicht over de stad.

Wanneer u de financiële ruimte heeft en er voldoende vierkante meters zijn, is het mogelijk om te kiezen voor een traphuis naar uw dakterras. Voor veel mensen is dit echter geen optie. Om op ruimte en budget te besparen raden wij aan een dakterrasentree van glas te plaatsen. U creëert in een handomdraai een eenvoudige toegang tot uw dakterras en zorgt hiermee voor extra licht in de hal of zolder die grens aan een plat dak. Een dakterrasentree maakt de realisatie voor een daktoegang stukken toegankelijker dan het plaatsen van een complete trap. Wél is het zo dat een dakterrasopgang voor een betonnen dak iets ingrijpender is dan het plaatsen van een dakterrasentree op een gebruikelijkere constructie.

Hoe gaat het monteren in z’n werk?

Belangrijk voor u om te weten is dat wij montageservice leveren tot op zekere hoogte. Er dient al een toegang te zijn in combinatie met een opstand. Dat wil zeggen dat wij alleen uw oude dakterrasentree kunnen vervangen. Zelfs als u een betonnen dak heeft. Dient er nog een dakterrasopgang gemaakt te worden? Dan dient een klusjesman in de betonnen dakconstructie een gat te zagen waar de dakterrasentree in past.