085-2102300
ma - vr: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Hoe kan een daklichtsysteem de lichtinval bij gebouwen verbeteren?

Lichtkoepels zijn breed toepasbaar voor alle gebouwen met een plat dak. Van woning tot fabriekshal en van een terrasoverkapping tot een tuinschuur. Een raam of venster is ook een optie wanneer u meer daglicht wilt binnenlaten. Maar wist u dat een lichtkoepel wel drie keer zo efficiënt is als licht vanuit een venster in hetzelfde formaat in de gevel?

Bij de bouw van een nieuwe kantoorpand zijn woorden als duurzaamheid, isolatie en daglicht niet meer weg te denken. Architecten zijn allen op de hoogte van het belang van het toelaten van daglicht. Met daglicht werken we efficiënter, zijn we productiever en voelen we ons gelukkiger en lichamelijk fitter. Redenen genoeg voor de aanschaf van een daklichtsysteem.

Kies u daglichtsysteem

Er bestaan verschillende soorten daglichtsystemen om de lichtinval in ruimtes te verbeteren:

  • Lichtkoepels
    • Original lichtkoepels
    • Inbraakwerende lichtkoepels
    • Glazen lichtkoepels
  • Daglichtbuis; een kleine lichtkoepel met buis die het daglicht transporteert naar de ondergelegen ruime. De daglichtbuis kan zowel op het dag als aan de gevel bevestigd worden.
  • Lichtstraten; meerdere segmenten van lichtkoepels. Veelal gebruikt voor gebouwen en daken met een groot oppervlak.
  • Dakraam; een dakraam is geschikt voor meer daglicht op zolder. Dit venster kan geplaats worden op een schuin of hellend dak.

In het assortiment van Lichtkoepelgigant vindt u diverse lichtkoepels en daglichtbuizen. Beide lichtsystemen zorgen voor een aanzienlijke hoeveelheid licht in gebouwen. Waar de daglichtbuis het licht opvangt en dat naar een ondergelegen ruimte brengt, komt er van een lichtkoepel direct daglicht in de ruimte.