085-2102300
ma - zat: 9:00 - 12:00
     14:00 - 17:00
Telefoon LichtkoepelGigant

Lichtkoker: kostenbesparende daglichtoplossing

Een lichtkoker als verspreider van natuurlijk licht doet iets met ons. Het maakt ons productief, we voelen ons geconcentreerder én onze biologische klok heeft niet te leiden onder de gele gloed van kunstlicht. Schaf een lichtkoker aan en voel u verlicht.

Niet alleen u heeft baat bij meer daglicht – uit onderzoek is gebleken dat een natuurlijke blootstelling aan daglicht een positief effect heeft op ons gemoed -, maar de ruimte die verlicht wordt, geniet ook van de voordelen van meer licht. Wanneer u met een lichtkoker meer daglicht binnenlaat in uw woning, zal de ruimte er stukken lichter en ruimtelijker uitzien én uw meubels zullen mooier uitkomen in de ruimte.

Lichtkoker kosten

Een lichtkoker in een dak is een aanwinst voor uw woning. Niet alleen voor uw gemoed en de kleuring van uw woning, maar ook voor de portemonnee. In tegenstelling tot het plaatsen van een lichtkoepel hoeft de dakconstructie voor de plaatsing van een lichtkoker niet aangepast te worden. De installatie is vrij eenvoudig. Installeert u een lichtkoker in een dak? Dan bespaart u op energie én kosten. De kosten voor de plaatsing van een lichtkoker vallen in het niet bij de voordelen die u ervaart van een lichtkoker in een dak:

 • Een lichtkoker in dak bieden warmte en isolerende eigenschappen
 • Een lichtkoker plat dak biedt flexibiliteit voor gebruik in binnenruimtes
 • Lichtkoker kosten zijn voordelig
 • Licht van lichtkokers kan elke kamer in huis bereiken. Denk aan een lichtkoker in badkamer
 • Een lichtkoker houdt uv-straling tegen
 • Een lichtkoker in dak heeft warmte-isolerende eigenschappen
 • Geluid wordt tegengehouden door een lichtkoker plat dak
 • De lichtkoker wordt op diverse manieren toegepast

Hoe groot is een lichtkoker?

Meer daglicht in huis is een verademing voor veel mensen. Niet meer een sombere ruimte, maar een kamer waar u spontaan energiek van wordt. Een lichtkoker werkt echter anders dan een lichtkoepel. Het licht dat de lichtkoker dak binnenstroomt, wordt vervolgens weerkaatst met een fenomenaal spiegelsysteem. Maar hoe groot is zo’n lichtkoker in dak nu eigenlijk?

In ons assortiment hebben we 2 formaten lichtkokers:

 • Lichtkoker met een diameter van 25 cm
 • Lichtkoker met een diameter van 35 cm

Wellicht is het formaat van de lichtkokers een verrassing voor u. En dat is niet zo gek. Het compacte formaat lichtkoker zorgt er namelijk voor dat het voor vele daken optioneel wordt. Een kleine aanpassing aan het dak zorgt ervoor dat een lichtkoker plaatsen weinig tijd kost. Mits het door een ervaren vakman of -vrouw wordt uitgevoerd.

Modellen lichtkoker

De toepassingen van een lichtkoker in uw woning zijn eindeloos. Zo beschikken wij in ons assortiment over verschillende modellen lichtkokers. Al onze lichtkokers - ook wel lichtbuis genoemd - zijn van binnen voorzien van hoogwaardig reflectiemateriaal en beschikken over warmte-isolerende eigenschappen. De kleine lichtkoepel op het dak of op de gevel zal het daglicht via de reflecterende lichtkoker naar elke mogelijke ruimte in huis brengen om zo de ruimte in het licht te z. Lichtkoepelgigant verkoopt twee soorten lichtkokers.

 • Lichtkokers plat dak
 • Lichtkokers voor hellend dak

Een lichtkoker is veelzijdig. Zo is een lichtkoker plat dak en een lichtkoker voor een hellend dak te installeren op daken van elk materiaal. Denk hierbij aan verschillende daksituaties:

 • Alle platte en hellende daken.
 • Dak bedenkt met bitumen, golfplaten dak, staaldak;
 • Pannendak, sneldek, rieten dak;
 • EPDM, PVC en andere kunststoffen;

Gemakkelijk zelf uw lichtkoker installeren

Wilt u nog meer op uw lichtkoker kosten besparen? Bestel de lichtkoker en ontvang uw bestelling zonder leveringskosten en installeer uw lichtkoker in dak zelf. Van ons ontvangt u de compacte koepel, de lichtbuis, de plafondplaat en het bevestigingsmateriaal. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van onze montageservice. Zo bespaart u moeite en tijd. Daarnaast weet u zeker dat de lichtkokers op de juiste manier geplaatst worden.

Benieuwd wat het plaatsen van een lichtkoker gaat kosten?

 • Montageservice voorrijkosten: €95,-
 • Montagekosten per product: €25,-

Dat u meer daglicht in huis wilt staat als een paal boven water. Maar wanneer u óók meer uitzicht wilt hebben, is een lichtkoker niet de ideale oplossing. Gelukkig is een ventilatieraam of een lichtkoepel een andere mooie oplossing voor meer licht en uitzicht.